LITEN TESLA: Tesla Model 3 er mindre enn dagens S, og de første bilene leveres til kunder i USA sent i 2017. Foto: Tesla

Til Norge våren 2018?

Teslas nye, lille bil koster 300.000

Tesla-sjef Elon Musk inviterer til lanseringsfest i Los Angeles 31. mars for å vise fram fabrikkens nye, lille Model 3. Bilen skal koste 35.000 dollar, rundt 300.000 kroner, men kommer neppe til Norge før i 2018. Er du likevel interessert, kan du gå til nærmeste Tesla-forhandler 1. april og betale inn 10.000 kroner for å stå på listen over kjøpere.

Publisert

Teslas første bil – Model S – har vært en stor suksess i Norge. I en god del måneder nå har norske kjøpere ventet på sin Model X, SUV-en med måkeving-dører, som de fleste trodde skulle komme høsten 2015. Bilen ble vist fram offentlig for første gang i Europa på Genéve-utstillingen for et par uker siden.

Les vår test av Model S

Model 3 skal bli en konkurrent til BMW 3-serie og Lexus IS. Den er 20 prosent mindre enn Model S og får en praktisk rekkevidde på 320 kilometer på en lading, ifølge fabrikken. Prisen på 35.000 dollar er i USA, men siden elektriske biler er avgiftsfrie i Norge, vil transportkostnader være det eneste som kommer i tillegg i Norge. Det vil si hvis myndighetene fortsatt står på sin nullavgifts-politikk høsten 2017. Leveringen av bilene starter med vestkysten av USA og går østover. Med andre Tesla-forsinkelser friskt i minne, kan det forresten godt drøye til 2018 før norske kunder får sine biler.

”Som en takk til våre eksisterende kunder, vil de bli prioritert først når leveringen av Model 3 starter. Den raskeste måten å få en Model 3 på, er derfor å kjøpe en Model S eller Model X først,” sier Tesla en melding. Avdukingen av Model 3 kan du følge på tesla.com på ettermiddagen 31. mars.