ÅRETS BIL: Volvo-sjef Håkan Samuelsson med det synlige beviset på at Volvo XC40 er årets bil i Europa 2018. Kåringen ble kunngjort mandag foran årets bilutstilling i Genève.
ÅRETS BIL: Volvo-sjef Håkan Samuelsson med det synlige beviset på at Volvo XC40 er årets bil i Europa 2018. Kåringen ble kunngjort mandag foran årets bilutstilling i Genève.

Årets bil i Europa:

XC40 med prestisjepris for Volvo

XC40, Volvos nye kompakt-SUV, er kåret til årets bil i Europa i 2018. Det er første gang Volvo vinner den prestisjefylte prisen.

Publisert Sist oppdatert

Les vår XC40-test: Den kuleste Volvo’en siden Amazon

– Å vinne denne prisen med vår nye XC40 er perfekt timing for oss, sier Volvo-sjef Håkan Samuelsson.

– Volvo har nå for første gang tre SUV’er i det globale markedet. XC40 vil være en viktig bidragsyter for videre vekst, og plasseres oss godt i det raskt voksende små-SUV-segmentet, sier Samuelsson.

XC40 har fått ekstremt god mottakelse blant bileksperter verden over. Mye tyder på at den treffer godt blant forbrukerne også. Volvo har mottatt ca 20 000 bestillinger på bilen globalt.

Bilen kommer som ladbar hybrid i Norge til høsten.

Les også: Tror hver femte Volvo-kunde vil abonnere

XC40 er den første av Volvo-modellene som kommer med en digital nøkkel som gjør at bilen kan deles med familie og venner uten en fysisk nøkkel. Og det er den første bilen som Volvo-kunder kan abonnere på, hvis de ikke ønsker å binde penger i kjøp. Abonnementsprisen er 699 euro (ca 6730 kroner) pr måned i en 24 måneders kontrakt.

– Vi har en klar strategi for vekst og har ambisjon om å bli ledende på sikkerhet, konnektivitetstjenester og elektrifisering. XC40 reflekterer den ambisjonen, og når vi ser på denne kåringen og på responsen fra kundene er jeg trygg på at vi er på rett spor, sier Håkan Samuelsson.