VELG TRYGT: Barnestolen skal gi barnet best mulig beskyttelse hvis dere kolliderer. Det beste er om barnet sitter bakovervendt lengst mulig. Foto: Dreamstime

Slik sikrer du barnet ditt:

Dette er de beste barnestolene

NAF/Testfakta og forsikringsselskapet Folksam har gjennomført hver sin test av barnestoler. Begge testene konkluderer med at bakovervendte barnestoler er de beste.

Publisert Sist oppdatert

Cybex Sirona M vant NAFs barnestoltest i 2016. Stolen fikk gjennomgående gode resultater ved både front- og sidekollisjon. Denne stolen var også den letteste å montere og bruke.

Stolen kom ikke like godt ut i det svenske forsikringsselskapet Folksams test. Der fikk den trekk for at stolen er liten og at den i tillegg til å brukes bakovervendt, også kan snus forover.

Det gir en risiko for at de foresatte velger å snu barnet slik at det sitter i kjøreretningen før barnet er stort nok.

Les også: Dette er de tryggeste og de farligste bilene for barn

KOLLISJONSTESTET: Cybex Sirona M kom best ut i NAFs barnestoltest i 2016.

Folksam kåret BeSafe iZi Plus til testvinner i 2015, og da det svenske forsikringsselskapet testet flere seter i 2017 beholdt BeSafe iZi Plus førsteplassen.

GODE RESULTATER: BeSafe iZi Plus er best i Folksams test av barnestoler.

Stolen fikk pluss for at den er rommelig og gjør det mulig for barnet å sitte bakovervendt lenge.

Stolen fikk trekk for at den krever stor plass i bilen, og at lengden på støttebenet kan gjøre det vanskelig å plassere den i midten i baksetet.

Dette setet kan bare brukes bakovervendt, mens setet i en versjon som kan brukes begge veier (BeSafe iZi Plus Modular) kom også godt ut i NAFs test.

KRÆSJTESTING: Barnestolene blir testet i en maskin som simulerer front- og sidekollisjon. Foto: Testfakta

Det er det uavhengige britiske forskningsinstituttet TRL The Future of Transport som utførte testen for NAF og Testfakta. Setene ble testet i en frontkolllisjon i 50 km/t og en sidekollisjon ved 24 km/t.

Se hele NAFs barnestoltest

Se hele Folksams barnestoltest

Se hvordan kollisjonstesten av barnestolene blir gjennomført