FØRSTE DØDSULYKKE: Her på denne veistrekningen i den amerikanske byen Tempe, Arizona ble en kvinnelig fotgjenger påkjørt og drept av en selvkjørende bil. Foto: Rick Scuteri, Reuters

Kvinne drept av Uber-bil:

Her ble fotgjenger drept av selvkjørende bil

Uber har stanset all testing av selvkjørende biler, etter at en kvinnelig fotgjenger ble påkjørt og drept av en av deres biler i Tempe, Arizona natt til mandag.

Publisert Sist oppdatert

Det skal være første gang en fotgjenger er drept av en selvkjørende bil.

Bilen var i selvkjøringsmodus, men hadde en person ved rattet, opplyser politiet. Bilen traff kvinnen da hun krysset veien utenfor fotgjengerfeltet. Ulykken skjedde ved 22-tiden søndag kveld lokal tid.

Les også: Selvkjørende biler klarer ikke vinteren

Det er grunn til å tro at ulykken vil sette ny fart i debatten om hvorvidt selvkjørende biler skal testes i ordinær trafikk.

Amerikanske myndigheter har åpnet for omfattende tester av selvkjørende biler som har en person ved rattet som kan ta over i kritiske situasjoner. Det er ikke klart hvorfor personen ombord i Uber-bilen ikke klarte å gripe inn.

Les også: Åpner for testing på norske veier

I flere amerikanske stater er det gitt tillatelse til å teste selvkjørende biler i vanlig trafikk uten en slik vakt ved rattet.

Uber hadde en selvkjørende bil involvert i en annen ulykke i samme by for omlag et år siden, da deres selvkjørende Volvo XC90 ble påkjørt av en annen bil.

Les også: «Selvkjørende biler har negative konsekvenser for samfunnet»