FUTURISTISK: Selvkjørende framtid, slik VW ser det for seg, representert ved konseptbilen I.D.VIZZION som tyskerne viste fram på Genève-utstillingen.

Vist fram på Genève-utstillingen:

Her er Volkswagens selvkjørende framtid (og den kommer snart!)

Slik kan den første selvkjørende VW-bilen se ut. Konseptmodellen I.D.VIZZION ble vist fram på bilutstillingen i Genève i dag – som en VW-tanke om hva mobilitet er i år 2030.

Publisert Sist oppdatert

I fjor presenterte VW sine tre første elektriske konsepter: Kompaktbilen I.D. (Golf-størrelse) i 2020 og deretter el-SUV’en I.D. CROZZ og minibussen I.D. BUZZ.

Innen 2025 planlegger Volkswagen å lansere mer enn 20 elektriske modeller.

Les også: Her er VW-bilene som skal overkjøre Tesla

Konseptbilen I.D. VIZZION er den fjerde modellen i I.D.-serien. Med fullstendig selvkjørende teknologi (nivå 5) og et futuristisk design viser denne sedanen hvilken retning Volkswagen nå beveger seg i.

Her er det verken ratt eller andre synlige kontrollmuligheter. Konseptbilen kjører, styrer og navigerer helt automatisk i trafikken, og gir dermed alle om bord muligheten til å bruke tiden underveis som de selv vil. En virtuell assistent, som passasjerene kan kommunisere med ved hjelp av både tale og bevegelseskontroll, kjenner hver av passasjerenes personlige preferanser og tilpasser seg til dem automatisk.

For både «sjåføren» og resten av passasjerene betyr dette en helt ny dimensjon av komfort og sikkerhet, skriver VW i en pressemelding.

Les også: VW brukte mennesker og aper i dieseleksperimenter

Bilen er hele 511 cm lang, og kommer med to el-motorer og batterier med en kapasitet på 111 kWh. Det gir bilen rekkevidde på inntil 665 kilometer, når regenerering fra bremsene er regnet med. Bilens toppfart er 180 km/t.

Bilen er bygget på VWs helelektriske MEB-arkitektur, akkurat som hele den elektriske flåten selskapet nå forbereder å rulle ut.

Les hele pressemeldingen om bilen her.