SPANSK COME-BACK: Når Seat relanseres i Norges, blir SUV'en Arona en viktig modell for å kapre markedsandeler. Foto: Seat

Seat kommer til Norge i april:

Nå kan du kjøpe ny bil med fem klikk

Seat gjør comeback i Norge i april. Men ikke i butikklokalene. All handel vil foregå på nett.

Publisert Sist oppdatert

– Med fem klikk skal du kunne få deg en ny Seat ferdig utstyrt på veien, sier kommunikasjonssjef i Seat, Øyvind Rognlien Skovli, til Motor.

Eller enda mer presist:

Du skal kunne få den levert på hjemmeadressen din. Seat satser først og fremst på unge, urbane mennesker som ser på både bilbutikker og papir i form av bilbrosjyrer som kuriosa.

Les også: Dette er nyhetene fra vårens store bilutstilling

– De skal få bilene ferdig pakket med ønsket utstyr til en meget konkurransedyktig pris, kort sagt en fullblods nettløsning, slik unge mennesker forventer i dag, sier Rognlien Skovli.

ENKELT: Seat re-lanseres i Norge med en salgsprosess som er en fullblods nettløsning, ifølge kommunikasjonssjef Øyvind Rognlien Skovli. Foto: Øivind A. Monn-Iversen

Han forteller også at det vil komme en pool-løsning, der Seat-eiere kan bytte bil med hverandre eller forhandler når behovet for en annen biltype dukker opp.

Møller har allerede lansert «Hyre», et system der både private og profesjonelle kan bruke mobilapplikasjonen til alt fra å leie en bil, til å låse og lukke den.

Les også: Norges største bilselger starter bildelingstjeneste

Seat fikk et velfortjent dårlig rykte fra leiebilmarkedet i Syden på 80-tallet, men er i dag et fullblods VAG-produkt på linje med de mer berømte konsernsøsknene VW og Audi – og Skoda, tsjekkeren som har gjort den samme prestisjereisen som spanjolen.

Med allerede tre folkelige og godt selgende merker under samme paraply, er kanskje kannibalisme internt i familien fjerdemanns største utfordring?

– Det er mye konkurranse fra merker utenfor familien også, vi ser ikke negativt på det, sier kommunikasjonssjefen.

Seat kommer i første omgang med fire modeller:

Leon: En konkurrent til Golf, kommer også som stasjonsvogn.

Arona: En liten SUV.

Ateca: En litt større SUV.

Ibiza: Småbil i Polo-klassen.

Les også: Vi har prøvekjørt bilene som skal sette Seat på kartet