GIR GASS: Myndighetene vurderer om det skal bli lov til å kjøre i 120 km/t på enkelte norske motorveier – om enn ikke denne, E6 ved Okstadbakken utenfor Trondheim. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

Høyere fartsgrenser avgjort om få uker:

Nå kan det bli lov å kjøre i 120 km/t

Om få uker kommer Vegdirektoratet med innspill til Samferdselsdepartementet om den høyest tillatte fartsgrensen i landet skal endres til 120 kilometer i timen.

Publisert Sist oppdatert

– Arbeidet med 120 kilometer i timen er i godt i gang og vil sannsynligvis være avsluttet innen få uker, sier seniorrådgiver Marius Slinde i Vegdirektoratet til Dagsavisen.

Samferdselsdepartementet har bedt direktoratet om å utrede 120 kilometer i timen som fartsgrense, både på eksisterende og ny vei. I arbeidet har de blant annet kartlagt veiene for å kunne vurdere konsekvensene av en høyere fartsgrense.

Les også: Korte lunter på nye veier

På de 18 veistrekningene fordelt på fire utbygginger legges det opp til minst 110 kilometer i timen, som er den høyeste tillatte fartsgrensen i landet.

Les også: Så mye koster det å kjøre for fort

Det har tidligere vært kjent at nye E39 mellom Kristiansand og Mandal kan bli den første strekningen i landet med en fartsgrense på 120 kilometer i timen.

Også nye E6 mellom Kvithammar og Åsen i Trøndelag kan være aktuell for 120 kilometer i timen, har Adresseavisen tidligere omtalt.

(©NTB)