DYRT HULL: Det lille hullet i setetrekket er ikke stort større enn hullet inne i kronestykket. Reparasjon hos Motor Forum koster 21 000 kroner. Foto: Brian Lein
DYRT HULL: Det lille hullet i setetrekket er ikke stort større enn hullet inne i kronestykket. Reparasjon hos Motor Forum koster 21 000 kroner. Foto: Brian Lein

Høye delepriser på Mitsubishi Outlander:

Rift i setetrekk kostet 20.800 kroner

Brian Lein fikk et lite hull i skinntrekket på sin Mitsubishi Outlander. Beskjeden fra merkeforhandleren ga ham bakoversveis: Utbedring koster over 20 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Isofix-låsen på barnesetet vårt kom borti skinnet. Dermed ble det et lite hull på ca. en halv centimeter. Vi trodde skinnsetene tålte litt mer enn det, men der tok vi feil, sier Brian Lein fra Bergen.

Han ringte sin lokale forhandler, Motor Forum i Bergen, og fikk rett og slett prissjokk.

– Han jeg snakket med sa først at han ikke visste om han våget å si prisen. Han sa det koster 29 600 kroner bare for nytt trekk, forteller Brian Lein.

Les også: Nå sier vi farvel til det manuelle giret

Dyre frontruter

Motor har fortalt om de rådyre frontrutene på den populære bilmodellen Mitsubishi Outlander. Det koster 30 000 kroner å skifte frontrute på bilmodellen. Det er omtrent tredobbelt så mye som gjennomsnittet, ifølge Nemi forsikring.

De høye frontruteprisene kan føre til økte forsikringsregninger for Outlander-eierne, ifølge forsikringsbransjen. Frontruter er blant de mest vanlige skadetypene.

Les også: Her fjernes løftebukker fra verksted uten godkjenning

Ladelokk

Nå kan Motor avsløre at det ikke bare er frontruter som koster mye penger på Outlander.


– Vi spurte etter pris bare på nytt skinntrekk på sitteputen på enkeltsetet bak. Det er jo ikke stort. Hullet er heller ikke dypt, og skumgummien under er ikke skadet, forteller Brian Lein (bildet).

Etter hvert ble prisen korrigert ned til 19 335 kroner pluss montering, som Motor Forum skal ha 1500 kroner for. Det betyr at å skifte setetrekket på den lille sitteputen bak koster 20 800 kroner totalt.

På et brukerforum for eiere av hybridutgaven til Mitsubishi Outlander forteller flere Outlander-eiere om høye delepriser.

Lars-Erik Østerud fra Solbergelva skrapet opp luken på ladelokket sitt.

– Jeg fikk beskjed om at nytt lokk koster 6000 kroner, forteller Østerud til Motor.

Les også: Transportrevolusjonen vil endre våre liv

89 000 kroner for skjerm

En annen Outlander-eier ble forespeilet en regning på 89 000 kroner for å skifte berøringsskjermen, som han ved et uhell hadde greid å knuse.

– Deleprisene virker å være 10 ganger det som er rimelig, sier Østerud.

Mitsubishi Norge henviser til Motor Part for kommentarer. Dette firmaet leverer deler til Mitsubishi-eierne. I en epost skriver direktør Glenn Løvlie i Motor Part at ladelokk har en veiledende pris på 1275 kroner pluss moms og montering. Skjerm har han ingen veiledende pris på.

Les også: Dette er de nye SUV'ene som kommer

– Gå til salmaker

Teknisk konsulent Audun Bergerud i NAF reagerer på deleprisene.

– Japanske biler har erfaringsmessig noe høyere delepriser enn andre. Men dette er veldig høye priser. Det er uforholdsmessig mye.

– Hva kan bileiere gjøre med dette?

– Det er dessverre ikke så mye å gjøre. Men mannen med setetrekket bør få reparert hullet hos salmaker. Det er mye billigere.

Det har Brian Lein tenkt å gjøre.

– Jeg kan ikke bruke over 20 000 kroner på nytt trekk, sier han.