Volvo XC40
2018-NYHETER: Volvo XC40 blir en av de store nyhetene i 2018 blant SUV-modellene.
Drømmer du om en ny bil?

Sjekk SUV-modellene som kommer det neste året

Du tror kanskje vi har sett det som er å se av SUV'er? Det vi har sett så langt er bare en begynnelse.

Del denne artikkelen

I løpet av de neste månedene blir vi nærmest invadert av denne populære biltypen – fra billige Suzuki Jimny og Dacia Duster, til eksklusive Mercedes G-klasse og Toyota Landcruiser.

Her er oversikten så langt vi vet i dag:

BMW X3 kommer til Norge i løpet av november i år. Den blir en konkurrent til blant annet Volvo XC60. Pris fra rundt 650.000 kroner.

BMW X7 blir 7-serie som luksus-SUV. Prisen er ennå ikke klar, men når dagens 7-serie koster fra en million kroner og oppover, sier det seg selv at dette ikke blir en bil for massene. 

BMW X7BMW X7

BMW X4. Denne bilen skiller seg mye fra de andre X-modellene til BMW med en mer sportslig og kupéaktig design. Bilen lanseres etter det vi vet midt på året.

Les også: Her er elbilene som kommer det neste året

Citroën C3 Aircross kommer i desember i år. Bilen er designmessig et friskt pust, får bare forhjulstrekk og vil koste fra rundt 250.000 kroner ferdig på veien.

Citroën AIrcrossCitroën Aircross

Citroën C5 Aircross vises på Paris-utstillingen neste høst og kommer til Norge ikke så lenge etterpå.  Dermed tar også C5 steget inn i SUV-segmentet.

Dacia Duster blir den billigste familie-SUV-en på markedet når den kommer tidlig neste år. Prisen vil starte rundt 200.000 kroner for en bil med forhjulstrekk.

Dacia DusterDacia Duster

DS 7 DS er et relativt nytt bilmerke i PSA-familien, og nå er den første bilen med eget design – en stor SUV – rett rundt hjørnet. Ved årsskiftet er den i norske butikker.

DS 7DS 7

Ford Ecosport har ikke vært noen stor suksess så langt, men neste år kommer den kompakte SUV-en i kraftig forbedret utgave med blant annet mulighet for firehjulstrekk.

Honda CR-V kommer i helt ny utgave og blir såpass stor at det kan være plass til sju seter i bilen. Nøyaktig når den kommer til Norge er usikkert.

Les også: Ut på tur? Her er 10 veikroer som ikke er verdt et stopp…

Hyundai Kona kompakt SUV kommer ved årsskiftet.

Jaguar E-Pace kommer i februar og er fabrikkens første kompakte SUV. Ikke dermed sagt at den blir billig. Prisen er ikke klar, men vi tipper fra rundt 650.000 kroner.

Kia Stonic lanseres i november i år og får en pris som starter på 234.000 kroner. Dette er en liten SUV med forhjulstrekk.

Kia StonicKia Stonic

Land Rover Evoque blir den viktigste nyheten fra Land Rover neste år. Stil-ikonet, som ble lansert i 2011, får blant annet nye og gjerrigere motorer.

Land Rover Defender vises sent i 2018. Den er etterfølgeren til originale Land Rover, som gikk ut av produksjon for et par år siden. Den nye bilen skal bli mer ungdommelig og moderne.

Lexus kompakte SUV. Foreløpig har den gått under konsept-navnet LF-SA, men i løpet av 2018 lanseres den minste SUV-en til Lexus så langt.  

Mercedes-Benz G-klasse kommer i ny utgave, noen år etter at berømte Geländewagen gikk ut av produksjon. En stor og tøff SUV med

Mitsubishi Eclipse Cross kommer i desember i år. Denne SUV-en er i klassen under populære Outlander, men får ikke ladbart hybriddrivverk som storebror.

Opel Grandland X får salgsstart i januar. Bilen, som er en søstermodell til Peugeot 3008 som ble Årets Bil i Europa 2017, blir en spennende familiebil.

Les også: Trenger du nye vinterdekk? Vi har testet 26 forskjellige i Norges største test

Seat Arona. Seat relanseres i Norge sommeren 2018 og da blir den kompakte SUV-en Arona en av de viktigste bilene.

Seat Ateca er søstermodellen til VW Tiguan og ett hakk større enn Arona. Den kommer til sommeren når Seat relanseres i Norge.

Seat AtecaSeat Ateca

Skoda Karoq kommer i november/desember i år. Den er større og mer komfortabel enn VW T-Roc og får en prislapp som starter over 300.000 kroner.

 Skoda KarocSkoda Karoc

Subaru XV er bygget på en helt ny plattform som er tilrettelagt for elektriske drivverk. Også designspråket er nytt, men store forandringer fra forgjengeren kan vi ikke se. XV kommer i november 2017.

Suzuki Jimny er en liten SUV, men likevel en arbeidshest med firehjulstrekk og reduksjonsgir. Prisen er ennå ikke klar.

Toyota Landcruiser er egentlig en ansiktsløftning, men har ikke minst fått et nytt utseende. Firehjulstrekkeren, som er kjent for å tåle tøffe forhold, er på plass i Norge i desember i år.   

Volvo XC40 blir den store, svenske nyheten i 2018. Bilen, som kommer i mars, er mer ungdommelig i design, men har i første omgang store motorer som gjør at prisen starter over 570.000 kroner. Mindre motorer kommer litt senere.

Volvo XC40Volvo XC40

VW T-Roc er bygget på den samme plattformen som Golf, men er mer ungdommelig i design og kjørefølelse. Bilen kommer i januar og koster i underkant av 300.000 kroner.

VW T-RocVW T-Roc

VW Polo får en avlegger i en liten SUV som trolig vises på Genève-utstillingen i mars. Navnet er ikke klart og til Norge kommer den først høsten 2018.

VW Tiguan Allspace er en lengre utgave av Tiguan og blir på størrelse med Skoda Kodiaq. Bilen har 7-seter kommer i salg her hjemme i november i år.