MER SPORTY: Nye Opel Insignia lanseres i Norge i september både som sporty sedan og stasjonsvogn. Foto: Opel

VENTER JUBELÅR MED AMPERA-E, INSIGNIA OG CROSSLAND X

2017 blir Opels største år

Det er store forventninger til elektriske Opel Ampera-e, som nærmere 4000 nordmenn har bestilt usett og ukjørt. Men dette er bare én av mange store nyheter som gjør 2017 til det mest spennende året for Opel i Norge noensinne.

Publisert Sist oppdatert

– Ser vi på produktlanseringer, blir 2017 det travleste året noen gang for Opel. Ikke minst vil den nye X-serien med SUV-er spille en nøkkelrolle i vår nye vekst-strategi, sa Opel-sjef Karl-Thomas Neumann til motor.no, da vi møtte ham under den første prøvekjøringen av Ampera-e og Insignia.

Les også: Opel Astra i tøff vintertest

I løpet av året skal sju nye bilmodeller ut til forhandlerne.

Ampera-e blir den første elbilen med en rekkevidde som kan konkurrere med en bensinbil. Det vil si mellom 40 og 50 mil på fint sommerføre.

Norge blir det første landet i Europa som får bilen, og de første norske kundene vil ha bilen sin i april-mai.

Men Opel satser også sterkt i SUV-segmentet:

Crossland X blir etterfølgeren til dagens Meriva flerbruksbil. Den blir noe midt i mellom en SUV og en praktisk flerbruksbil og er tiltenkt kunder som vil ha et litt mindre barskt utseende på bilen. Den skal selges side om side med nye Mokka X, som er omtrent like stor. Crossland X bygges på den samme plattformen som Citroen C3 Picasso og skal produseres i Spania. Bilen lanseres før sommeren, men kommer ikke til Norge før til høsten.

– Vi har valgt å vente med lanseringen til høsten for å kunne konsentrere oss om introduksjonen av Ampera-e første halvår. Det er første gang vi får en elektrisk bil i butikkene og vi må sørge for å ta oss av kundene på en skikkelig måte. Så vidt jeg vet har Opel aldri lansert så mange nye biler på ett år som i 2017. Det betyr at vi må gi forhandlerne vår tid til å konsentrere seg om en bil av gangen, sier Stein Pettersen, informasjonssjef i Opel Norge.

Les også: Her bygges bilen som 3700 nordmenn har kjøpt usett

En litt større SUV, Opel Grandland X, vil også bli lansert i Norge til høsten. I tillegg kommer Insignia i ny utgave i 2017. Egentlig kommer den i tre forskjellige utgaver, der den vanlige femdørs-modellen får navnet Insignia Grand Sport. I tillegg kommer den som stasjonsvogn under navnet Sports Tourer og som en litt barskere stasjonsvogn med firehjulstrekk og høyere bakkeklaring med navnet Country Tourer.

– Det kommer noen Insignia Grand Sport til Norge før sommeren, men vi venter til september med introduksjonen. Da kommer stasjonsvogn-utgaven samtidig, og det er den de fleste norske kundene vil ha, sier Pettersen.

Bilen er blitt 175 kilo lettere enn dagens modell og har en helt ny 1,5 liters bensinmotoren på 165 hester under panseret. Utstyr som LED Matrix hovedlys blir standard på de fleste utgaver og skal ifølge Opel gi lys helt ut til 400 meter foran bilen.

Sist, men ikke minst, kommer det en ny Opel Vivaro varebil på veien i år.