STILL I KØ: Det er lagt ut 500 Ford GT for salg. Prisen er rundt 5 millioner kroner (før avgifter) og du må helst eie en eldre GT for å få lov til å kjøpe. Foto: Ford

Denne Ford-en må du søke om å få kjøpe

Synes du at dette ser ut som en grei bil og har 5 millioner kroner som brenner hull i lomma? Da må du søke nå. Ford har nå lagt ut et søknadsskjema for alle som er interessert i å eie en ny GT. Men det er slett ikke sikkert du får lov til å kjøpe.

Publisert

Interessen rundt Fords nye superbil har vært stor siden den ble vist fram på bilutstillingen i Detroit for en tid tilbake. Den nye sportsbilen med midtplassert V6-motor med doble turboer og 600 hester, skal bygges i rundt 1000 eksemplarer. Det er de første fem hundre som nå legges ut for salg. Du må gjerne søke (www.fordgt.com) om å få kjøpe, men dersom du ikke eier en tidligere utgave av Ford GT, kan du trolig glemme hele greia. Det er nemlig disse som vil bli prioritert først.

Les også: De dyreste og barskeste bilene i Geneve.

I søknadsskjemaet står det litt om hvordan Ford skal velge ut de heldige:

”De utvalgte plukkes ut av Ford (etter eget forgodtbefinnende), basert på Ford bedømmelse av den informasjonen som oppgis i søknaden. Ford oppfatning av hvilke av søkerne som mest egnet til å eie en GT, med hensyn til blant annet deres tidligere interesse for Ford-biler, Ford GT og samlerbiler i sin alminnelighet, vil være avgjørende.

Bilene som legges ut nå vil trolig leveres i 2017 og 2018.  Og husk: Prisen på 550.000 euro (5 mill. kroner) er bare sånn cirka. Og før norske avgifter.