DESEMBER: – Produksjonen av Eclipse Cross starter i oktober og de første norske kundene vil få bilen i desember, sier produktsjef Vegard Werner i Mitsubishi. Foto: Mitsubishi
DESEMBER: – Produksjonen av Eclipse Cross starter i oktober og de første norske kundene vil få bilen i desember, sier produktsjef Vegard Werner i Mitsubishi. Foto: Mitsubishi

KOMMER I DESEMBER

Eclipse Cross – en ny stjerne fra Mitsubishi?

Mitsubishi Outlander har lenge vært en av Norges mest solgte SUV-er. Når nye Eclipse Cross kommer til Norge på slutten av året, kan den bli en ny stjerne i det sterkt økende SUV-segmentet.

Publisert Sist oppdatert

– Produksjonen av bilen starter i oktober og de første norske kundene vil få bilen i desember. Når vi ser på suksessen til Outlander, håper og tror vi at nye Eclipse Cross kan bli en ny storselger hos oss, sier Vegard Werner, som er produktsjef hos Mitsubishi i Norge.

– Den nye bilen er mindre enn Outlander og skal konkurrere med blant annet Toyota Rav4 og Nissan Qashqai. De første bilene som kommer til Norge får en helt ny 1,5 liters bensinmotor med turbo, som kommer til å passe det norske markedet svært bra.

– Eclipse Cross leveres med et elektronisk, kontrollert system for firehjulsdrift. Systemet tilpasser drift på bakhjulene etter kjøresituasjon og føreforhold for optimalt veigrep. Foreløpig er ikke prisen på bilen klar, sier Werner.

Les også: Motor tester Mitsubishi Outlander plug-in hybrid

Ser vi på de aktuelle konkurrentene, bør nok ikke prisen starte så mye over 300.000 kroner.

Eclipse Cross plaserer seg mellom Mitsubishi ASX og Outlander, samt den ladbare hybridbilen Outlander PHEV som i fjor ble Norges nest mest solgte ladbare bil. Eclipse Cross har tydelig dynamisk design og formet som en coupé-type SUV.

Les også: Hvor langt går egentlig de ladbare hybridene?

I tillegg til utgaver med automatisk firehjulstrekk, kommer bilen også i en rimeligere utgave med tohjulstrekk. Den nye bensinmotoren kommer som sagt først, mens en 2,2 liters dieselmotor blir tilgjengelig tidlig i 2018.

Begge kan leveres sammen med en ny automatisk CVT-girkasse.