SMART PARKERING: Med en app på telefonen og sensorer plassert i parkeringshuset, mener Bosch og Mercedes Benz at bilen snart kan parkere seg selv. Foto: Bosch AG

Snart parkerer bilen seg selv:

Kan parkere seg selv med 10 cm margin

En ny automatisert parkeringsløsning fra Mercedes-Benz og Bosch skal ha en presisjon som gjør det mulig å parkere biler i parkeringshus med bare 10 centimeters mellomrom.

Publisert Sist oppdatert

Snart kan det være slutt på marerittet i parkeringshusene. Ingen flere skraper i bilen, slutt på å klemme seg ut og inn mellom to biler. Bilen parkerer seg selv ved hjelp av en app.

Dessuten:

I tillegg til å gjøre parkeringen enklere for folk flest, vil løsningen kunne effektivisere parkeringshusene med 20 prosent.

Les også: Er dette verdens sikreste bil?

Ideen er enkel. Du setter fra deg bilen i et henteområde i parkeringshuset. Trykk på en app på mobilen, og bilen kjører selv til en ledig parkeringsplass og parkerer.

Når du skal hente bilen igjen, sender du en ny melding via appen og bilen kommer og henter deg på det samme henteområdet.

Bilen styres via sensorer som er koblet til en datamaskin i parkeringshuset. Disse sensorene sørger også for at bilen stopper hvis noe eller noen skulle komme i veien.

Les også: Norsk tekno-satsning får en milliard

I stedet for å bruke sensorene som allerede finnes i mange biler, er det plassert eksterne sensorer rundt om i parkeringshuset. På den måten vil også enklere biler etterhvert kunne parkere selv.

Prosjektet er et samarbeid mellom Mercedes Benz og Bosch. Foreløpig har Mercedes to testbiler, men i løpet av 2018 vil de sette i gang et større pilotprosjekt i garasjen til Mercedes Benz Museum i Stuttgart.

Da kan du melde deg på prøvekjøring.

Les også: Her er bilene som kommer