BARSK: Mercedes E-klasse All-terrain er ikke bare barsk å se på, den takler de tøffeste veienen. Foto: Mercedes
BARSK: Mercedes E-klasse All-terrain er ikke bare barsk å se på, den takler de tøffeste veienen. Foto: Mercedes

Barske biler

Mercedes E og Volvo V90 i terrenget? Nei takk.

Mercedes kaller den All-Terain. Volvo sier Cross Country. Nye Mercedes E-klasse og Volvo V90 kommer nå i utgaver med høy bakkeklaring, firehjulstrekk og SUV-inspirert ”pynt”, som skal takle alle kjøreforhold. Tøffe veier? Ja. I terrenget? Nei takk, jeg tror ikke det.

Publisert

Ikke for at vi tviler på bilenes egenskaper til å ta seg fram utenfor vei. Mest fordi det er snakk om dyre, eksklusive biler som folk flest vil være svært forsiktige med. Med en 190 hesters dieselmotor og automatgir, koster billigste Volvo V90 Cross Country rundt 650.000 kroner ferdig på veien når den kommer til Norge i mai. Det kommer sikkert en del ekstrautstyr i tillegg. Mercedes E-klasse All-Terrain har ennå ikke fått en pris i Norge, men trolig starter den omtrent på det samme som billigste Volvo.  Da får du en 194 hesters dieselmotor og automatgir. Med andre ord biler som vi ikke ville drømme om å utsette for de påkjenninger og muligheter for skader som en tur i terrenget gir. Samme hva produsentene sier. Men på en dårlig, ubrøytet hyttevei. Ja, der er begge disse bilene i sitt ess.

Les også: V 90 - verdens mest elegante stasjonvogn

- En All-Terrain-modell fra Mercedes-Benz har i lang tid vært etterspurt av både nye og gamle kunder. Nye E-Klasse All-Terrain tar enhver utfordring på strak arm takket være større bakkeklaring og 4MATIC firehjulsdrift som standard. Kjøreprogrammet All-Terrain hever bilen ytterligere 20 mm og gjør fremkommelighet til en selvfølgelighet. Kraftige hjulbuer og SUV-inspirert grill understreker egenskapene på en visuelt slående måte. E-Klasse All-Terrain får sin verdenspremiere på Paris Motor Show i slutten av september og lanseres i løpet av våren 2017, forteller kommunikasjonsdirektør Christoffer Nøkleby i Mercedes-Benz personbil.

Les også: Dette er de sikreste bruktbilene for barnefamilier

-Bilene våre er kjent for å være trygge, robuste og holdbare. Med firehjulsdrift, større bakkeklaring og et chassis som er optimalisert for komfort og kontroll under alle vær- og føreforhold, tar nye V90 Cross Country det praktiske i vår nye V90 stasjonsvogn og legger til en god dose eventyrlyst, sier dr. Peter Mertens, som er utviklingssjef i Volvo.

Les også: Bilene som havner først og sist i vrakpressa

-I snart 20 år har Volvos Cross Country-modeller vært en viktig del av nordmenns dagligliv og aktive livsstil, under ulike vær- og føreforhold. Mer enn 17.000 biler av denne typen fra Volvo er registrert i Norge siden lanseringen i 1997. Allerede før lanseringen opplever vi nå svært stor interesse for nye V90 Cross Country ute hos forhandlerne. Innen nyttår regner vi med å ha solgt mer enn 600 biler i Norge, sier Hermod Wallestad, salgsdirektør i Volvo Car Norway.