Bilfilmen «Baby Driver» er verdt et kinobesøk:

Her er klippet med seks spektakulære åpningsminutter

Filmen «Baby driver» har premiére på kinoer denne uka – med norskættede Ansel Elgort (23) bak rattet. Se de seks åpningsminuttene av filmen her.

Publisert Sist oppdatert

I følge forhåndsomtalen står regissør Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz) bak årets kuleste filmopplevelse med Baby Driver.

Les også: Dette er de mest ikoniske Bond-bilene

Filmen har 95 prosent score på filmsiden Rotten Tomatoes og hylles av kritikere som den perfekte blandingen av komedie og heftig action.

Aftenposten skriver i sin anmeldelse om «sommerens kuleste bilfilm» (terningskast 5):

«Baby driver er en frisk og fartsfylt actionfilm. Filmen er humoristisk, fornøyelig og med ekstremt godt filmede bilscener i lange og elegante tagninger. Det er så smidig og stilfullt at det bare er å lene seg tilbake og bli med på turen.»

Filmpolitiet på NRK P3 gir samme terningskast:

«Baby Driver er en gledelig god krim-, musikk- og bilfilm som får det til å rykke i gasspedalfoten. (...) Historien holdes på et forholdsvis enkelt nivå, med et lite og oversiktlig persongalleri og en til dels forutsigbar utvikling. Kanskje er det nettopp det som gjør Baby Driver til en effektiv underholdningsfilm, der fokuset holdes på sladding, skyting og krasjing. Til tross for at den åpenlyst hyller flere bilfilmklassikere, føles Wrights film likevel som et skikkelig friskt pust!»

Les også: Her er drøyt 100 spisesteder du kan stoppe ved på vei til kinoen

ACTION: Hovedrolleinnehaver Ansel Elgort (t.v.) og Kevin Spacey fra en scene i filmen. Foto: Sony Pictures
ACTION: Hovedrolleinnehaver Ansel Elgort (t.v.) og Kevin Spacey fra en scene i filmen. Foto: Sony Pictures

Handlingen, i korte trekk:

Den unge sjåføren Baby (Ansel Elgort) kjører fluktbilene for byens mest hardkokte forbryterliga. Han er et naturtalent bak rattet og har et eget favorittsoundtrack på øret til hvert kupp. Men når han møter servitrisen Debora (Lily James) oppstår det søt musikk på en helt ny måte for Baby. Problemet er han at sitter i dyp gjeld til gjengens overhode, Doc (Kevin Spacey), som nekter å løsne på jerngrepet.

Baby bestemmer seg for å være med på et siste brekk før han rømmer med Debora, men planen slår katastrofalt feil. Det eneste utveien Baby har nå for å redde situasjonen er å gi bånn gass.

Du kan se mer på filmens nettside her.