MUSK-MELDING: – Jeg elsker tanken på en bil som svever tilsynelatende endeløst gjennom verdensrommet, sier Tesla-gründer Elon Musk.
MUSK-MELDING: – Jeg elsker tanken på en bil som svever tilsynelatende endeløst gjennom verdensrommet, sier Tesla-gründer Elon Musk.

Ut i rommet til lyden av Bowie:

Elon Musk vil sende Tesla ut i verdensrommet

Tesla-gründeren har planer om å sende en rakett ut i verdensrommet i januar – med en Tesla Roadster som spiller David Bowie om bord.

Publisert Sist oppdatert

Elon Musk er mest kjent for Tesla, men bruker masse av sin tid på romfartsprosjektet SpaceX, som skal gjøre det billigere og tryggere å reise i verdensrommet.

For mange var det litt usikkert om han mente alvor eller om det bare var enda et PR-stunt da han sendte ut flere Twitter-meldinger denne uka.

Der skriver han at raketten Falcon Heavy skal skytes opp fra Kennedy Space Center i Florida neste måned. Med på turen blir en Tesla Roadster – en elektrisk sportsbil – som skal spille David Bowies «Space Oddity» mens raketten går i bane rundt Mars.

Les også: Hvem er egentlig Tesla-eierne?

Mange reagerte med skepsis, men avisen The Washington Post har fått bekreftet av selskapet SpaceX at planene er seriøse nok. 

Likevel spørs det om de kommer til å lykkes. SpaceX hadde håp om å skyte opp raketten Falcon Heavy allerede for flere år siden, men det er en utrolig kompleks konstruksjon som blant annet består av 27 motorer som alle må tennes på likt.

– Mye, mye vanskeligere enn vi trodde til å begynne med. Vi var ganske naive, har Elon Musk innrømmet tidligere.

Selv om de ikke skulle lykkes denne gangen heller, mener han at det kommer til å bli spennende uansett utfall. Men hvorfor skyte opp raketten med en Tesla om bord?

– Jeg elsker tanken på en bil som svever tilsynelatende endeløst gjennom verdensrommet, og kanskje blir den oppdaget av et romvesen millioner av år inn i fremtiden, skriver han på Twitter.

Les også: Teslas nye sportsbil har 1000 km rekkevidde