ØKT INTERESSE: Toyota varsler om økt interesse for sin hydrogenbil Mirai. Foto: Toyota Norge

Passerte 3000 solgte Mirai i California:

«Tror på utfordring med å levere nok hydrogenbiler»

Salget av Toyotas hydrogenmodell Mirai har nå passert 3000 i staten California. Toyota har mål om en ti-dobling av produksjonen i løpet av få år.

Publisert Sist oppdatert

Selv med et begrenset nett av fyllestasjoner er interessen for hydrogenbilene stor i California, som er den delstaten i USA der de elektrifiserte bilene virkelig begynner å få fotfeste. Mirai har 80 prosent av hydrogenbil-salget i California, skriver nettstedet MotorTrend.

Les også: Dette er bilene som kommer i 2018

I Norge er hydrogenbil-omsetningen foreløpig svært beskjeden. Hyundai ix35 og Toyota Mirai solgte henholdsvis 38 og 17 biler i 2017.

– Men vi merker en stadig økende interesse for hydrogenbilen i Norge, og venter en vekst i leveringen i 2018. Samtidig åpnes det stadig nye fyllestasjoner, og det er gode nyheter. Vi tror på at vi skal få en utfordring med å levere nok biler, sier kommunikasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Motor.

I dag produserer Toyota 3000 Mirai-biler årlig.

– Toyota jobber med å sette opp en ny fabrikk og vil også presentere en ny hydrogenmodell som skal være klar rundt 2020. Da skal produksjonen økes fra dagens 3000 til 30.000 biler årlig, sier Espen Olsen.

Les også: «Billigere å bygge infrastruktur for hydrogen enn elbil»