LANG REKKEVIDDE: Med en rekkevidde på 580 kilometer på en tank hydrogen, nærmer Hyundai FCEV seg kjørelengden til en bensinbil. Foto: Hyundai
LANG REKKEVIDDE: Med en rekkevidde på 580 kilometer på en tank hydrogen, nærmer Hyundai FCEV seg kjørelengden til en bensinbil. Foto: Hyundai

Kommer til sommeren:

Hyundai med ny hydrogenbil

Hyundais nye elektriske SUV er rett rundt hjørnet. I motsetning til andre elbiler med batterier har denne en hydrogentank og brenselcelle.

Publisert Sist oppdatert

Bilen vises for første gang på den store elektronikkmessen i Las Vegas (CES) i begynnelsen av januar og er på plass i Norge til sommeren. 

De fleste forbinder elektriske biler med store batteripakker og lading. Hyundais nye SUV har en tank for komprimert hydrogengass i stedet for batterier.

Gassen går igjennom en brenselcelle hvor den gjøres om til strøm som driver den elektriske motoren. Ut av eksosanlegget kommer det bare vann.

Hyundai er den bilprodusenten som har solgt flest hydrogenbiler i Norge. iX35 Fuelcell har vært på markedet i flere år.

Les også: Dette er de nye elbilene i 2018

– Bare i år har vi solgt 23 slike biler og det er mye i et mikromarked som dette er. Ikke minst er det overraskende at mange av disse er solgt til privatpersoner – mange i Asker og Bærum – som tydeligvis synes de er et godt alternativ til tradisjonelle elbiler, sier Morten Brusletto som er informasjonssjef i Hyundai Norge.

– Etter Las Vegas vises den nye bilen på Genève-utstillingen i mars og vi regner med at den er på plass her til sommeren. Prisen vet vi ikke noe om ennå, men vi håper den blir på samme nivå som dagens iX35 Fuelcell som starter på 450.000 kroner, sier Brusletto.

Les også: Den ekstreme vintertesten med Hyundai

Foreløpig er det ikke mange data på den nye SUV-en som er offentliggjort, men den skal få en motor som yter 163 hester og den skal kunne gå 580 kilometer på en tank hydrogen.