NESTE BESTSELGER? Toyota ruller ut femte generasjon av sin SUV-bestselger RAV4. Bilen kommer til Norge først i 2019. Foto: Toyota

Viste fram bestselger i ny versjon:

Toyota med helt ny RAV4 i 2019

Verdens bestselgende SUV kommer i ny versjon neste år. Toyota viser fram femte generasjon av RAV4 under bilutstillingen i New York i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Bilen introduseres på det europeiske markedet i første kvartal 2019, men det er ikke bekreftet at den kommer til Norge allerede da. Toyota har heller ikke gitt informasjon om pris på bilen.

Nye RAV4 kommer i to varianter: 2.5-liters hybrid-elektrisk system og 2.0-liter bensinmotor. Toyota faset ut dieselutgaven av RAV4 i forbindelse med 4. generasjonslanseringen i 2013.

Les også: Vår test av forrige RAV4

Bilen er den første RAV4-utgaven på Toyotas nye TNGA-plattform, som også de siste Prius og C-HR-modellene er bygget på. Bilen kommer med 30 mm lengre akselavstand, men er ellers omtrent like lang og bare marginalt bredere (10 mm) enn forrige generasjon.

I følge Toyota kommer nye RAV4 med økt bakkeklaring og større bagasjerom (forrige generasjons var på hele 547 liter).

RAV4 har solgt stabilt godt for Toyota i Norge, og var modellen deres med høyeste volum i det norske markedet i både 2016 og 2017 (snaut 5000 nyregistreringer hvert år).

Les også: Prøvekjøring av siste Toyota C-HR

Toyota hevder at kjøreegenskapene er kraftig styrket gjennom betydelige forbedringer av firehjulstrekk-systemene.

«Hybridversjonen har fått en helt ny elmotor som gjør effektiv bruk av kreftene fra bilens hybridsystem, og benytter en elmotor nummer to til å drive bakhjulene, noe som gir høyt dreiemoment og kraft, reduksjon av tap, bedre drivstofføkonomi og utmerket firehjulstrekk i ulike kjøresituasjoner».

For versjonen med 2.0-liters bensinmotor har det mekaniske firehjulstrekk-systemet også blitt forbedret, i følge Toyota.

Les også: Toyota lover batterirevolusjon

Nye RAV4 kommer med det beste av Toyotas sikkerhetsløsninger, Safety Sense, som inkluderer kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, automatisk fjernlyskontroll, adaptiv cruisekontroll og skiltgjenkjennelse med visning i instrumentpanelet.

Infotainmentsystemet (sju eller åtte tommer stort) kommer med støtte for Apple CarPlay, ikke Android Auto. I følge svenske Vi Bilägare får nye RAV4 trådløs mobillading og fem USB-porter.

Bensinutgaven av RAV4 slippes først på det amerikanske markedet i løpet av året.