VALUTA FOR PENGENE: Våre hotelltestere er storfornøyd med Røros Hotell. Foto: Henrik Fjørtoft
VALUTA FOR PENGENE: Våre hotelltestere er storfornøyd med Røros Hotell. Foto: Henrik Fjørtoft

Vi har testet seks påskehoteller:

Fra topp til bunn i fjellet

Motor har testet seks populære påskehoteller. To hoteller skiller seg positivt ut.

Publisert Sist oppdatert

Det er Røros Hotell som stikker av med førsteplassen i Motors test av seks populære påskehoteller.

Overnattingsstedene vi har testet er Scandic Lillehammer Hotel, Radisson Blu Resort i Trysil, Haukeliseter fjellstue, Radisson Blu Mountain Resort, Beitostølen, Norefjell Ski & Spa og Røros Hotell.

Klikk på bildene nederst i saken for å komme rett til testene av de enkelte hotellene.

Røros Hotell havner på toppen av pallen (86 poeng) først og fremst fordi vi opplever at vi får mye for pengene, og at servicen er på topp. Radisson Blu Mountain Resort, Beitostølen er kun ett poeng bak og får andreplassen i Motors hotelltest.

Dette er i likhet med Røros Hotell en eldre «hotellkoloss», men på begge hotellene er det investert mye i oppgradering og oppussing.

Les også: Her er årets beste sommerdekk!

Jobbet med service

– Dette gjør meg stolt, sier hotelldirektør Terje Lysholm på Røros Hotell, og er spesielt glad for at servicen trekkes fram som svært bra.

– Vi har jobbet bevisst med service, sier han, og gir æren videre til de ansatte. Jeg er jo kun er en liten brikke i hvordan hotellet oppleves, sier Lysholm.

På Beitostølen synes hotelldirektør Turid Iversen det er hyggelig å havne helt i toppen.

– Vi jobber blant annet mye med at hotellet skal ha en god og avslappende atmosfære, forteller hun.

– Dere scorer høyt på de fleste parametrene våre, men trekkes litt for blant annet syntetiske dyner. På fjellet vil man jo ha myke, deilige, varme dundyner?

– Det hadde vi før. Men på grunn av mye allergier bestemte vi oss for syntetiske dyner og puter, sier Turid Iversen.

– En liten ting til, hvorfor dette fremmede navnet?

– Vi er et franchisehotell, så vi er pålagt å bruke det engelske navnet.

Les også: «Vil du bli rik på kriminalitet bør du begynne å selge bruktbiler»

Overpriset jumbo

På jumboplassen i testen havner Norefjell Ski & Spa. Hotellet ligger fint i terrenget, og har vunnet mange priser. Men vi opplevde under vår test i fjor hotellet som overpriset, og at særlig service og renhold sviktet.

Hotelldirektør Mikael Eliassen sier at det er gjort endringer og oppgraderinger på driften siden Motor testet hotellet. Han forteller at det blant annet nå er lagt beskyttelseslaken på sengene og at SPA-anlegget er oppgradert.

– Slik det fremstilles i testen vil jeg si at vi ikke har levert på det nivået vi ønsker for våre gjester. Tilbakemeldinger er vårt verktøy for å bli bedre.

Når det gjelder konklusjonen om at Motors testere ikke følte de hadde fått særlig mye valuta for pengene, understreker Eliassen at hotellet opererer med dynamisk prising (i likhet med flyselskapene), og at man må sammenligne med andre hoteller i samme tidsperiode.

– Da vil ikke Norefjell Ski & Spa framstå som markant dyrere, sier han.

Enkelt på fjellstue

Jo større etterspørsel, jo høyere priser altså. Det merkes i påsken, på alle hotellene vi har testet. Vi har også valgt å teste et overnattingssted som ikke definerer seg som hotell, men som fjellstue, nemlig Haukeliseter.

Haukeliseter vant Årets veimat i Motor fjor. Men de har også rom, både med og uten bad, i forskjellige kategorier. Og prisen er som på et hotell – og ofte dyrere.

På tross av det oppleves standarden som svært enkel. Overnattingen her oppleves langt fra så flott som bildene lover.

Klikk på bildene under for å komme til testene: