MER VEI: Sylvi Listhaug og Siv Jensen krever penger til samferdsel i revidert nasjonalbudsjett og den tredje koronapakken. Foto: NTB / scanpix

Nye krav i ny koronapakke:

Krever bompengefrie veier i sommer

Fremskrittspartiet og regjeringen forhandler nå om revidert nasjonalbudsjett og den tredje koronapakken. Frp krever blant annet storsatsing på samferdsel.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Torsdag denne uken startet Frp forhandlingene med regjeringspartiene om revidert nasjonalbudsjett. Etter at regjeringen fredag la fram den tredje koronapakken, omfatter forhandlingene nå også innholdet i denne pakken.

– Vi kommer til å knytte tiltakene i den tredje koronapakken til forhandlingene om revidert budsjett. Vi har bestemt oss for at et av våre viktigste krav er at vi skal få tilslutning for å fjerne all bompengeinnkreving på riksveier i ferien, fra 1. juli til skolestart, sier Frps forhandlingsleder Sylvi Listhaug til VG.

Ifølge foreløpige anslag fra Frp vil bompengefrie riksveier koste rundt en halv milliard kroner.

Les også: Slakter regjeringens E16-prioriteringer

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

To milliarder til veibygging

Etter at pakken ble lagt fram fredag sa Listhaug til NTB at hun vil bruke mer penger på vei.

– På vei er det ingenting. Frp mener det bør lukte asfalt og bygges vei, slik at norske entreprenører kan holde hjulene i gang. Vi skal sikre penger til prosjekter som vil bedre veistandarden, og som bygges uten bompenger, sa Listhaug.

Nå har Frp satt en prislapp på hva det vil koste å gjøre dem fornøyd.

– Vårt krav er at vi skal bruke to milliarder kroner ekstra på veiutbygging. Vi vil satse på mindre prosjekter som ikke utløser bompenger og som sysselsetter norske bedrifter, sier Listhaug til VG.

Les også: Kraftig reduserte asfalt-budsjetter de siste årene

Håper på enighet

Mudassar Kapur (H), som leder forhandlingene med Frp for regjeringen, sier til VG at han foreløpig ikke kan svare inngående om enkeltforslag.

– Det viktigste for Høyre nå er å skape mer og inkludere flere i arbeidslivet. Vårt mål er å få til en enighet mellom de fire borgerlige partiene, slik vi har klart de siste sju årene. Vi har akkurat startet samtalene og ser fram til konstruktiv dialog om Frps forslag, og det viktigste er at det blir en god helhet til slutt, sier Kapur, som leder av finanskomiteen på Stortinget.

(©NTB)