YOUTUBE: På Youtube-videoer postet i Spania, med havet i bakgrunnen, forklarer Dag Rune Flaaten hvorfor norske forbrukere skal vippse han penger. Foto: Faksimile fra Youtube

NAF advarer mot klagehjelp-firma:

Fraråder å vippse denne mannen penger

På Youtube-videoer ber Dag Rune Flaaten misfornøyde Volkswagen-eiere om å vippse ham penger, slik at han kan hjelpe dem med søksmål både mot Volkswagen-konsernet og Forbrukerrådet. Men NAF fraråder å betale ham for å få hjelp.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Krever penger for å saksøke Volkswagen og Forbrukerrådet.

– Vipps meg penger, sier Dag Rune Flaaten på Youtube-videoer han har postet fra Spania.

Ved å vippse ham 199 kroner lover han å kreve 32.500 kroner per person fra Forbrukerrådet, som han mener har sviktet i Volkswagen-skandalen.

– Hadde Forbrukerrådet gjort jobben sin, ville trolig norske bileiere fått kompensasjon.  I stedet har de en uavklart sak, skriver Flaaten på nettsiden kravsiden.no

– Ikke grunnlag

På nettsiden forklarer han også hvordan han har regnet ut kravbeløpet mot Forbrukerrådet. Der er det også mulig å betale beløpet med bankkort og kredittkort.

Men i Forbrukerrådets lokaler i Oslo sentrum tar de truslene om massesøksmål med stor ro.

– Vi ser ikke at det er grunnlag for å rette noe krav mot oss i denne saken, sier Pia Cecilie Høst, leder for Forbrukerdialog i Forbrukerrådet.

Les også: Klagehjelp meldte oppbud

Flaaten tilbyr også hjelp mot Volkswagen-konsernet.

Ved å betale 499 kroner til hans firma kan misfornøyde Volkswagen-eiere bli med på massesøksmål mot VAG-gruppen i forbindelse med utslippsskandalen, som ble kjent for fire år siden.

NAF fraråder å betale penger for å få hjelp av Dag Rune Flaaten.

– Vi har tidligere frarådet våre medlemmer å delta i Flaatens fremstøt i dieselskandalen. Det er noe vi holder fast ved, sier seniorrådgiver Janne Pedersen i NAF.

Også gruppesøksmålet mot Forbrukerrådet fraråder hun å bli med på.

– Vi er tvilende til det rettslige grunnlaget for å holde Forbrukerrådet erstatningsansvarlig. Kunder som betaler risikerer å tape pengene de betaler inn, sier Pedersen.

KREVER PENGER: Ved å betale 199 kroner, loves det hjelp for å få 32.500 kroner fra Forbrukerrådet. Faksimile fra kravsiden.no

Les også: Tiltale mot VW-toppene

Fra Spania

Flaatens selskaper har i flere år samlet inn penger fra forbrukere. I flere år har det også blitt advart mot virksomheten hans.

Allerede i 2014 kom Forbrukerrådet med sine første advarsler mot Flaaten og hans hjelp. I en artikkel på Motor i fjor, da det ene klagefirmaet til Flaaten selv meldte oppbud, gjentok Forbrukerrådet advarslene, i likhet med NAF.

Dag Rune Flaaten er registrert bosatt i Haugesund. Men på de mange Youtube-videoene han legger ut går det frem at han oppholder seg i Malaga i Spania.

Flere av videoene er filmet med havet i bakgrunnen.

Motor har stilt Flaaten flere spørsmål, som han ikke har besvart.

– Ivaretar kundene

Både NAF og Forbrukerrådet mener de på en god måte ivaretar bilkundenes interesser i dieselsaken.

– NAF har bistått og bistår fortsatt flere av våre medlemmer i denne saken. Vi mener VW og den norske importøren er rettslig ansvarlig for de direkte økonomiske tapene som bileierne har, og for følgeskader på bilen, sier Janne Pedersen i NAF.

Dersom det er kunder som fortsatt ikke har fått hjelp, ber både NAF og Forbrukerrådet om å ta kontakt med dem.

– Klag først til Møller, og eventuelt videre til oss dersom det ikke løser seg, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet.