INGEN PAKKE: Partene har ikke klart å bli enige om en løsning for E18 vest for Oslo. Foto: Statens vegvesen

Brudd i forhandlingene om Oslopakke 3:

Bråstopp for ny motorvei

Det ble torsdag kveld brudd i forhandlingene om Oslopakke 3. Oslo og Viken møtes igjen mandag for å finne ut om det er noen vei videre.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: E18 Vestkorridoren er det største enkeltveiprosjektet i Oslopakke 3.

Partene klarte ikke å bli enige om en E 18-løsning, skriver Budstikka.

– Det er veldig synd at vi ikke lyktes med å revidere Oslopakke 3-avtalen fra 2016. Dermed mister vi mange milliarder kroner som det er stor rift om mange andre steder i landet, sier Anniken Solli i Viken Høyre til avisen.

Fylkene Oslo og Viken setter seg ned til nye møter kommende mandag, med staten som tilrettelegger. Også opposisjonen er representert på møtene.

«Har forlatt samtalene»

Oslos byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG), anklager staten for å ha forlatt E18-samtalene.

– Det er udemokratisk og provoserende at staten løper fra forhandlingsbordet når de ikke får bygge ut E18 – en motorvei som folk verken i Oslo eller Viken ønsker seg, sier han i en pressemelding.

– Jeg opplever at Oslo-byrådet ikke kan garantere at enigheten fra 2016 – om at veien skal bygges til Drengsrud – ligger fast, sier han til NTB.

Pakke i fare

– Oslopakke 3 har vært det verktøyet som har gjort at vi har fått en grønnere by og renere luft i Oslo de siste 30 årene. Den pakken er nå i fare, fordi Oslo ikke kan garantere at de står på den enigheten.

Oslo og Viken har forhandlet om pakken siden januar.

Nye takster og hvilke prosjekter som skal prioriteres når, har vært sentrale punkter. Forhandlingene har også handlet om hvorvidt man skal godta regjeringens bomringavtale.

(©NTB)