SMART NØKKEL: Med en liten berøring av nøkkelen, kjører bilen pent og rolig inn og ut av parkeringsplassen. Foto: BMW

Standard på BMW 7-serie

Denne smarte nøkkelen parkerer bilen for deg

Maken til nøkkelen som du får til BMWs nye 7-serie, har du neppe sett maken til. Ikke bare gir den deg informasjon om når det er tid for service, starte varmeanlegget, eller fortelle deg hvor mye bensin det er på tanken. Den kan også starte bilen og parkere den for deg mens du står ved siden av.

Publisert

Nye BMW 7-serie, som nå er på plass i Norge, har spennende, ny teknologi som leser fartsskiltene langs veien og sørger for at hastigheten ikke overstiger det som står på skiltet. Den har laserlys, som gjør det mulig å se opptil 600 meter foran bilen.

Les også: Dette er bilene som er enklest å stjele

Men det er nok nøkkelen med den lille berøringsskjermen mange synes er kulest av alt. Det er ikke lenger en framtidsdrøm å kunne stå ved siden av og se bilen kjøre sakte og sikkert inn på parkeringsplassen sin. En svak berøring av nøkkelen med en finger er alt som skal til. Når du skal kjøre igjen, starter du bilen med det trykk på nøkkelen, beveger fingeren over berøringsskjermen og bilen ruller sakte ut av parkeringsplassen. Dukker det opp hindringer, vil bilen oppdage dette og automatisk stoppe før den treffer hindringen. En nyttig funksjon eller bare en gimmik? Med dagens trange P-hus kan det være nyttig nok.

Les også: Test nye Volvo V90: Kjører nesten av seg selv

Nøkkelen viser deg også om bremsevæsken er OK, hvor langt du kan kjøre på det som er igjen på tanken, innstillingen til klimaanlegget, når det er tid for neste service og så videre. Den kan til og med låse og låse opp dørene på bilen.

Smart-nøkkelen er standard på alle nye BMW 7-serie modeller i Norge. Kanskje ikke for mye forlangt i en bil som koster fra 1,1 million kroner og oppover. For å få denne smarte parkeringsfunksjonen kreves det ifølge BMW-importøren en oppdatering som koster 6.100 kroner.