DAGENS DOBBEL: Her er Grimstad-mannens prosessfullmektig, advokat Joakim Boye, på vei inn i rettssalen for å tale sin klients sak. I rettssalen ved siden, hvor døren står åpen, står eieren av Olsen bil tiltalt. Foto: Tomm W. Christiansen

Unik situasjon i tingretten:

Bruktbilselger og kunde kjemper i hver sin rettssal

ARENDAL (Motor): Her er advokaten til bruktbilforhandlerens kunde på vei inn i rettssalen for å hjelpe kunden med å få tilbake en halv million kroner. I naborettssalen blir bruktbilselgeren grillet av politiet.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tidligere kunde kjemper for å få tilbake penger i naborettssalen hvor bruktbilselgeren står tiltalt.

Etter konkursen i den store bruktbilforretningen Olsen Bil på Sørlandet har flere titalls kunder forsøkt å få tilbake penger de har tapt på bilhandel hos det som var en av landets største bruktbilforretninger.

Torsdag skjedde det unike at i den ene rettssalen i Aust-Agder tingrett satt en tidligere kunde og kjempet for å få tilbake en halv million kroner han mener han tapte på å kjøpe bil av bruktbilselger Geir Egil Olsen (43).

Olsen satt i naborettssalen og ble grillet om alle de 100 lovbruddene han er tiltalt for.

Les også: Eks-samboeren dømt

600.000 kroner

– Jeg er blitt lurt, sier sørlendingen i 30-årene til Motor.

I 2012 kjøpte han en Toyota Landcruiser for 600.000 kroner som fire år senere fikk kjøreforbud og ble avskiltet på stedet av Statens vegvesen.

Vegvesenet mente bilen var for dårlig reparert av Olsen Bil. De avdekket at bilen slett ikke var én bil, men satt sammen av to tidligere vrak, noe Olsen Bil har gjort i mange tilfeller.

MOTPARTEN: Santanders leder for inkasso, Nils Danielsen (t.h.), møtte i tingretten sammen med sin prosessfullmektig, advokat Christoffer Baisgård.

Trakk tilbudet

Finansieringsselskapet Santander godtok først å gi kunden tilbake penger. Men brått trakk de tilbudet.

Kunden er nemlig ikke bare en kunde, men også en tidligere ansatt i Olsen Bil. Da Santanter fikk vite det, ble forlikstilbudet trukket øyeblikkelig.

Mannen var ansatt i Olsen Bil i halvannet år. Bilkjøpet ble gjort i nettopp denne perioden.

Santander mener derfor det er en reell risiko for at mannen selv var med på svindelen som eieren av bruktbilfirmaet står tiltalt for – og dermed svindlet seg selv.

Les også: Bruktbilfirmaet la ned da de ble saksøkt

– Dumt

Motor møter den tidligere kunden og ansatte i tingretten før tingretten skal ta stilling til kravet han har reist mot Santander.

– Hva synes du om at du sitter her, mens din tidligere sjef og selger av bilen sitter i naborettssalen?

– Det er veldig dumt. Men jeg har blitt lurt, akkurat som mange andre.

Han hevder han ikke visste at bilen var satt sammen av to vrak. Det burde derimot Santander ha visst, ifølge mannen.

Santander hadde over mange år et nært samarbeid med Olsen Bil, som bruktbilfirmaets hovedsamarbeidspartner på finansiering.

De tette båndene gjør Santander medskyldig etter finansavtaleloven, mener mannen og hans prosessfullmektig, advokat Joakim Boye.

Les også: Bruktbilselgeren kan få lavere straff