BLE SINT: Advokat Ida Andenæs fortalte om da bruktbilselgeren ble sint i tingretten i Arendal tirsdag. Foto: Tomm W. Christiansen

Bruktbilselger Geir Egil Olsen i retten:

«Beklager til alle kunder, selv om jeg mener det ikke har vært feil reparasjoner»

ARENDAL (Motor): – Jeg har utført helt vanlige reparasjoner. Det er ikke sendt trafikkfarlige biler ut på veien, sa den tiltalte bruktbilforhandleren på Sørlandet da han forklarte seg tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tiltalt bruktbilselger snakker ut i retten.

– Beklager til alle berørte kunder, sa Geir Egil Olsen (43) da han tirsdag startet sin forklaring i Aust-Agder tingrett, før han fortsatte:

– Beklager, selv om jeg mener det ikke har vært feil reparasjoner. Jeg har utført helt vanlige reparasjoner. Men nå har jeg i hvert fall beklaget, sa Olsen.

Les også: Denne bilen er sveiset sammen av to vrak

Sint

Helt siden den unike og spesielle saken sprakk like før jul i 2016, har bruktbilselgeren forholdt seg taus i offentligheten.

Men han har vært sint, svært sint, vedgikk både han og hovedforsvareren hans i tingretten i Arendal.

– Det som har satt sinnet i kok hos Olsen er påstandene om hundrevis av uforsvarlige reparasjoner som har satt forbrukerne i fare, sa Olsens hovedforsvarer, advokat Ida Andenæs fra det profilerte advokatfirmaet Elden & Co.

– Nå er det igjen kun 16 biler i tiltalen. Det er ikke i nærheten av omfanget som først ble beskrevet, sa advokaten.

Les også: – Slik lurte bruktbilselgeren sine ansatte

Lukrativt

Tirsdag tok Geir Egil Olsen for første gang bladet fra munnen for å forsvare seg mot de alvorlige anklagene mot han, hvor han risikerer flere års fengsel dersom han blir kjent skyldig.

Men han unnlot heller ikke å fortelle at reparasjoner av bilvrak og salg av bruktbiler i mange år var en lukrativ forretningsvirksomhet, som gjorde ham til en av Sørlandets største bilforhandlere – med bilkunder over hele landet.

– I flere år solgte vi 5-700 biler i året til kunder. Vi drev med kjøp og salg av skadebiler, inkassobiler, importbiler og vanlige biler. Alt, og alle typer reparasjoner, fortalte Olsen i retten.

Tjente mye penger

Dette tjente han mye penger på, ifølge han selv.

– Olsen Bil og meg har alltid hatt god økonomi. I flere år har det vært en ekstrem fortjeneste på skadebiler. Det gikk nesten ikke an å ikke tjene gode penger på skadebiler, sa Olsen, før han vedgikk at det de siste årene er blitt mye tøffere å drive i bruktbilbransjen.

– Det er blitt dårligere tider, med høyere lønninger, dyre deler og stort varelager. Dessuten er det mye skriverier om å ikke kjøpe skadde biler.

Les også: Bruktbilselgeren kan få lavere straff

– Ikke avhørt

Bruktbilselgeren satt fengslet i flere uker gjennom jul- og nyttår 2016/17. Varetektsfengslingen beskriver han som et mareritt.

Han er også kritisk til politiets etterforskning.

– Politiet har laget et totalt feil bilde av meg. Etterforskningen har vært ensporet, med villedende og ledende avhør av meg og andre.

Han hevder også at han ikke har blitt avhørt om mye av det han nå står tiltalt for.

– Jeg har ønsket flere avhør. Hvis det hadde skjedd, er min klare mening at da hadde det ikke vært det omfanget på saken som vi nå har.

Aktoratet i straffesaken har også vedgått at Olsen ikke er avhørt om flere forhold i den 29 sider lange tiltalen.

Les også: Bruktbilselgerens første dag i retten