BETAL HER: Bomkameraene står stadig tettere i Oslo, men trafikken går ikke ned. Foto: Tomm W. Christiansen

Økning i Oslo-trafikken i sommer:

To prosent mer trafikk med 54 nye bommer

Trafikken i Oslo og Akershus gikk opp med 2 prosent i juli sammenlignet med juli i fjor, til tross for åpningen av 54 nye bomstasjoner i juni.

Publisert Sist oppdatert

Økningen på 2 prosent, som viser det totale trafikkvolumet, er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter åpningen av 54 nye bomstasjoner 1. juni i år, skriver bomselskapet Fjellinjen i en pressemelding.

Les også: Ekstreme sprik i bomselskapenes lånerenter

Tallet på passeringer i alle bomringene har steget fra nærmere 8 millioner passeringer i juli i fjor til 28,3 millioner passeringer i juli i år. I juli 2018 var gjennomsnittsinntekten på 32 kroner per passering, mens gjennomsnittet i år er på ti kroner per passering. 11,9 millioner av passeringene var omfattet av timeregel og månedstak.

52 nye bomstasjoner ble åpnet i hovedstaden 1. juni. Det betydelige økningen kommer av at det er satt opp flere bomstasjoner som registrerer passeringer, og at mange av disse tar betaling i begge retninger.

Det nye systemet gjør at det er lavere takster per passering, men det er flere passeringer per biltur.

Les også: Bruker 132 mill. på å ta inn 264 millioner i bompenger

Totalt kom det inn 274 millioner kroner i passeringsinntekt forrige måned – en økning på 18 millioner kroner fra juli måned i fjor.

(©NTB)