BOMPENGEVENN: – Jeg er bekymret for å endre et system som fungerer. Bompenger skal både finansiere og regulere trafikken, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Tomm W. Christiansen

Ap-Raymond hyller bompengene:

«Bompengene har vært fantastiske for Oslo. Jeg taper heller valget»

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil ikke redusere bomtakstene i Oslo. – Bompengene har vært fantastiske for Oslo. Jeg taper heller valget. Vi trenger bompengefinansieringen, sier Johansen.

Publisert Sist oppdatert

Etter den store bompengedebatten på Arendalsuka tirsdag slapp byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo katten ut av sekken.

På spørsmål om hvorfor han ikke vil redusere bompengene dersom regjeringen bevilger mer penger til storbyene, svarte han følgende til Motor:

– Jeg taper heller et valg. Jeg er veldig tydelig på at vi trenger den finansieringen til prosjektene. Det er allerede en kraftig underfinansiering av prosjektene. Vi trenger pengene.

– Lettere for bilistene

Utvidelsen av bompengeordningen i Oslo og Bergen, og Stortingsvedtak om flere nye bompengeprosjekter har ført til tidenes bompengedebatt i Norge.

Oslo-bilistene betaler nå rekordmye i bompenger etter at byen i sommer fikk mange nye bomstasjoner, og nå har totalt 84.

Regjeringspartiene er presset, og forhandler nå om en ny bompengeløsning som de lover skal presenteres før valget.

– Det blir en balansert løsning, som gjør det lettere for bilistene og som er bra for klimaet og miljøet, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Les også: Mange Oslo-bilister dropper bombrikke

Men Raymond Johansen setter alt inn på at takstene ikke skal reduseres med ham som byrådsleder.

– Jeg er bekymret for å endre et system som fungerer. Bompenger skal både finansiere og regulere trafikken.

Han trekker også frem fordelene næringslivet har med høye bompengetakster.

– Næringslivet sparer penger på at det er mindre biler på veiene, at det er mindre kø og kork. Bompengene har vært fantastiske for Oslo, sa Raymond Johansen i debatten.

Det fikk samferdselsminister Jon Georg Dale til å replisere:

– Det er fint du endelig slipper katten ut av sekken. Uansett hvor mye man kan spare, skal bilistene betale, sa Dale.

Les også: Bompengepartiet størst blant bilistene