STANGER I BOMMEN: – Vi må erkjenne at det har gått for langt og at vi nå krever inn mer bompenger enn det befolkningen er villig til å betale, sier Abid Q. Raja. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Også Venstre ut mot bompengenivået:

«Vi må erkjenne at det har gått for langt»

Venstres Abid Raja er helt enig med tidligere Ap-nestleder Trond Giske i at staten tar inn for mye i bompenger.

Publisert Sist oppdatert

Giske gikk hardt ut i et intervju med Dagbladet i forrige uke og omtalte bompenger som usosialt. Giske mener Ap må snakke mer om hvordan regjeringen krever inn altfor mye bompenger.

Venstres Abid Raja er helt enig i at staten tar inn for mye. Han forteller Dagbladet at han vil ha bompenger øverst på listen når han møter finansminister Siv Jensen (Frp) til deres ukentlige fraksjonsmøte.

Les også: I år åpner bommer som skal ta inn over 100 milliarder

Ber Siv regne

– Vi må erkjenne at det har gått for langt og at vi nå krever inn mer bompenger enn det befolkningen er villig til å betale, sier Raja, som er Venstres finanspolitiske talsmann, til Dagbladet.

– Jeg vil personlig be Jensen sette Finansdepartementet i gang med å se på mulige løsninger for en mer sosial profil på innkreving av bompenger, sier Raja.

Etter 1. mai-talen i Trøndelag, sa Giske til Dagbladet at Ap nå må ta en tydelig plass i debatten om bompenger.

Les også: Hvilken elbil skal du velge?

Håper på Ap-fot

– Vi har en regjering som gir store skattekutt for dem som har store formuer. Samtidig gir de deg avgiftsøkning og håver inn bompenger. Det er blitt dyrere å pendle, og staten setter rekord i bompengekrav. Det er på tide at Arbeiderpartiet setter foten ned og sier at nok er nok.

(©NTB)