HIGH-TECH: Teknologien og designen i det nye flaggskipet vil være mye av det samme som i Vision Next 100, konseptbilen som BMW viste i mars. Foto: BMW

På veien i 2021

BMWs selvkjørende, elektriske flaggskip

BMW bekrefter nå at de vil ha et nytt flaggskip på veien i 2021. Det blir en elektrisk bil med lang rekkevidde, som mer eller mindre kan kjøre selv og har andre tekniske løsninger som gjør den til en helt annen bil enn det vi ser på veien i dag.

Publisert Sist oppdatert

Teknologien og designen vil være mye av det samme som i Vision Next 100, konseptbilen som BMW viste i mars.

Les også: Nå kommer elbilene med lang rekkevidde

– Vi kaller bilen iNext og den vil være vårt utstillingsvindu for hva som er mulig å få til av ny teknologi. Den vil i stor grad være selvkjørende, ha en batteripakke som gjør at du kan kjøre langt på strøm, bygges på ny lettvekts-teknologi og ha en helt ny type interiør. Den vil ta elektrisk mobilitet til en nytt nivå, sier BMW-sjef Harald Krueger til Automotive News Europe.

Les også: Menneskelig fluepapir på Googles bil

Bilen markeder også en ny retning i BMWs tenkemåte, og skal være et svar på at også de tyske bil-kundene nå ser ut til å gå mer og mer bort i fra høy motorvei-hastighet som et kjøpsargument i luksusbiler. Etter alt å dømme vil iNext bli enda et hakk mer luksuriøs enn dagens BMW 7-serie.

Tesla har allerede satt en ny standard for elektrisk mobilitet og kommer til å lansere den nye mellomklasse-bilen Model 3 seint neste år. Audi har tidligere bekreftet at en ren elektrisk luksusbil med lang rekkevidde kommer på veien i 2018. Deretter skal de lansere en ny elbil hvert år.  Mercedes har også planer om å lansere en elektrisk bil med en rekkevidde på rundt 500 kilometer i 2018. Det aller mest spennende er kanskje at helt ny aktører som Google og Apple nå utvikler nye elektriske og selvkjørende biler som skal på veien innen 2020.