BLIR PÅ BØRS: Etter noen hektiske uker for Elon Musk er det nå klart at Tesla fortsetter som børsnotert selskap. Foto: Tesla Owners Club Belgium/Flickr
BLIR PÅ BØRS: Etter noen hektiske uker for Elon Musk er det nå klart at Tesla fortsetter som børsnotert selskap. Foto: Tesla Owners Club Belgium/Flickr

Elon Musk snur etter heisatur på børsen:

«Vær så snill, ikke gjør dette»

Tesla skal fortsette som et børsnotert selskap. – Utfra tilbakemeldingene jeg har fått, er det åpenbart at Teslas aksjonærer mener vi er bedre stilt om vi forblir børsnotert, skriver Elon Musk i en bloggpost.

Publisert Sist oppdatert

En ni ord lang twitter-melding fra Tesla-gründer Elon Musk 7. august satte en støkk i svært mange som følger det økonomiske bildet rundt Tesla tett.

Nyhetene slo ned som en bombe – både blant dem som spekulerer i store fall i aksjeverdiene, og blant som har satset sparepenger på at bilindustriens mest innovative toppsjef virkelig skal lykkes.

Meldingen «Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured» – oversatt «Vurderer å ta Tesla av børs til 420 dollar pr aksje. Finansiering sikret» – tok også selskapets styre på senga.

Les også: Her er vår test av nye Model 3

En arbeidsgruppe som styret satte ned for å utrede Musks ønske har nå konkludert:

Selskapet fortsetter som før.

– Selv om majoriteten av aksjonærene jeg har snakket med sa de ville fortsette med Tesla også hvis vi gikk av børs, så var holdningen i sum meget klar: «Vær så snill, ikke gjør dette», skriver Musk i en post på Tesla-bloggen lørdag.

Selskapets aksjeverdi har svingt voldsomt i det siste, ikke minst fordi svært mange såkalte «short»-investorer har spekulert i aksjen. «Short»-investorer spekulerer ved å selge aksjer de ikke eier, mot en avtale om å kjøpe tilbake aksjene senere. De tjener penger hvis kursen faller i tidsrommet mellom salg og tilbakekjøp.

Elon Musk omtaler ikke shortvirksomheten i den siste bloggposten, men har tidligere vært svært kritisk til aktiviteten.

Les også: Derfor gir Tesla deg gratis internett i bilen