ETTERSPURT: Toyota RAV4 er blitt en suksess både i Norge og resten av Europa. Det påvirker leveringsevnen. Nye kunder får nå sin RAV4 først i mars 2020.

Toyota-fabrikken takler ikke etterspørselen:

Må vente over et halvt år på ny RAV4

Toyota-kunder som har bestilt en ny RAV4 i dag, får ikke bilen før i mars 2020. De norske forhandlerne har allerede solgt ut årets kvote.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Nye Toyota RAV4 har fått mye ros her i Motor – og har også slått an blant nybilkjøperne. Men etterspørselen overgår nå produksjonstakten.  

RAV4 var Norges 5. mest solgte bilmodell i Norge ved utgangen av august, og er dermed den eneste bilen på «10 på topp» som ikke kan lades med ledning.

Og med unntak av ladbare Outlander (6. plass), den eneste modellen som ikke er helelektrisk. 

Les også: Får tre Tesla-klager i uka

Må vente

Informasjonssjef i Toyota her i Norge, Espen Olsen, bekrefter overfor Motor den litt blandede følelsen av å ha en stor suksess i porteføljen – men som ikke kan leveres i den takten kunden forventer.

– Nye RAV4 hybrid har blitt en suksess i hele Europa, og etterspørselen er større enn produksjonskapasiteten ved fabrikken. Dette gir dessverre lang leveringstid for kunder som har bestilt bil – og alle de som skal bestille bil fremover, sier Olsen.

– Foreløpige indikasjoner viser at vi allerede har solgt de kvotene vi får tildelt resten av året. Derfor er det mars 2020 som er første mulige levering for nye bestillinger, legger han til.   

Les også: Toyota jobber med femte generasjon av sin hydrogenbil