RULE BRITANNIA: MINI «60 years» markerer et jubileum for premium-småbilen fra Bayerische Motoren Werke.

Feirer 60 år med spesialmodell:

Hvor Mini er du?

Er du Mini-fan? Nå kan du bevise hvor dypt kjærligheten stikker. Jubileumsmodellen Mini «60 Years» kommer til Norge i 15 eksemplarer.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du i et øyeblikk av populærkulturelt overmot skulle mene at det går en linje fra Benny Hill via Rowan Atkinson til nettopp deg, har du i hvert fall ikke noe valg:

Da er dette bilen du må ha.

Mini’ens posisjon som kulturelt ikon skyldes ikke minst filmer som «The Italian Job», med Benny Hill i en nøkkelrolle, og Atkinsons «Mr. Bean».

Og ganske så passende:

Modellen som nå markerer ikonets 60-årsjubileum er en 3-dørs Cooper S, med sportsautomat og 192 hk, i klassisk «British Racing Green» (grønnfargen som alle britiske racingbiler en gang hadde) og med hvite og svarte panserstriper.

For mange er Mini selve det folkelige symbolet på «bil på britisk», et image de dyrker fortsatt med detaljer som baklykta i Union Jack-design. Men i disse Brexit-tider er det kanskje verdt å huske at BMW overtok eierskapet til Mini helt tilbake i 2001…

«60 years» kommer med to utstyrsnivåer, med innstegspris på henholdsvis kr 399.030 og 419.870 (den siste med bl.a. regnsensor, automatisk air-con, kjørecomputer og LED-lys).

Les også: Elektrisk Mini? Les vår test av plug-in-hybriden Countryman