MAKSIMERES: Nå blir også Mini-modellene Countryman og Clubman oppgradert i rallylegenden John Coopers ånd. De to firehjulsdrevne modellene får tidenes sterkeste Mini-motorisering. Foto: Mini

Mini har aldri vært sprekere:

Får hester i 60-årsgave

De to firehjulsdrevne utgavene av Mini får 306 bensinhester i en ny Cooper-versjon. Det blir tidenes heftigste motorisering av legenden som i år fyller 60.

Publisert Sist oppdatert

Mini er i sin grunnleggende form en bil som appellerer til de kjøreglade. Enda morsommere blir det når modellene skal innom gjengen som forvalter arven etter rallylegenden John Cooper.

Da trimmes alt av detaljer i motor, understell, bremser og støtdemping for å gjøre kjøreopplevelsen ekstra heftig.

Og selvsagt krydres arbeidet med både utvendige og innvendige visuelle detaljer som understreker at dette er en ekstraordinær Mini.

Les også: Hvor Mini er du, egentlig?

Firehjulstrekk

Denne gangen er det de to firehjulsdrevne modellene Countryman og Clubman som kan smykke seg med tilleggsbetegnelsene «John Cooper Works».

Resten av familien – de som bare trekker på forhjulene – ble oppgradert tidligere i år, men da til litt mer beskjedne 231 hester.

– Mens Clubman-modellen er en kompakt stasjonsvogn med sine særegne seks dører (todelt dør til bagasjerommet, red. anm), er Countryman en like kompakt crossover-SUV. Med de nye John Cooper Works-versjonene, blir de to største og firehjulsdrevne modellene sportsligere enn noen gang, sier Marius Tegneby, kommunikajonsdirektør i BMW Group Norge.

Les også: Nå kan du reservere elektrisk Mini

Tidenes sterkeste

Effekten på Clubman og Countryman øker med 75 hk og 100 Nm. Det gir en ny effekt på 306 hk og 450 Nm i turtallsregisteret 1750-4500.

Dette blir dermed tidenes sterkeste Mini beregnet på offentlig vei. Med firehjulsdrift og en ny åttetrinns automat går klassikeren 0-100 km/t. unna på henholdsvis 4,9 sekunder (Clubman) og 5,1 sekunder (Countryman).

Prisene er foreløpig ikke klare, men det forventes at bestillinger kan gjøres allerede i juni.