Bil og postkasse foran park
RULE BRITANNIA: MINI «60 years» markerer et jubileum for premium-småbilen fra Bayerische Motoren Werke.
Feirer 60 år med spesialmodell:

Hvor Mini er du?

Er du Mini-fan? Nå kan du bevise hvor dypt kjærligheten stikker. Jubileumsmodellen Mini «60 Years» kommer til Norge i 15 eksemplarer.

Del denne artikkelen

Hvis du i et øyeblikk av populærkulturelt overmot skulle mene at det går en linje fra Benny Hill via Rowan Atkinson til nettopp deg, har du i hvert fall ikke noe valg:

Da er dette bilen du må ha.

Mini’ens posisjon som kulturelt ikon skyldes ikke minst filmer som «The Italian Job», med Benny Hill i en nøkkelrolle, og Atkinsons «Mr. Bean».

I 1959 ble den første bilen produsert, designet av Alec Issigonis. Senere bidro motorsportlegenden John Cooper til at Mini fant veien til racingbanen.

Og ganske så passende:

Modellen som nå markerer ikonets 60-årsjubileum er en 3-dørs Cooper S, med sportsautomat og 192 hk, i klassisk «British Racing Green» (grønnfargen som alle britiske racingbiler en gang hadde) og med hvite og svarte panserstriper.

Bil på vei

Førermiljøet i bil

For mange er Mini selve det folkelige symbolet på «bil på britisk», et image de dyrker fortsatt med detaljer som baklykta i Union Jack-design. Men i disse Brexit-tider er det kanskje verdt å huske at BMW overtok eierskapet til Mini helt tilbake i 2001…

«60 years» kommer med to utstyrsnivåer, med innstegspris på henholdsvis kr 399.030 og 419.870 (den siste med bl.a. regnsensor, automatisk air-con, kjørecomputer og LED-lys).

Les også: Elektrisk Mini? Les vår test av plug-in-hybriden Countryman