ELEGANT: Kia Proceed Concept er den fineste bilen vi har sett fra bilmerket som til nå ikke har vært kjent for å bygge de mest spennende bilene. Foto: Kia
ELEGANT: Kia Proceed Concept er den fineste bilen vi har sett fra bilmerket som til nå ikke har vært kjent for å bygge de mest spennende bilene. Foto: Kia

Ny Ceed-avlegger vurderes:

Dette kan bli Kias stiligste bil noensinne

Aldri har vi sett en stiligere bil fra Kia enn Proceed Concept. Den ble en av stjernene på Frankfurt-utstillingen og publikum elsket den. Likevel er det svært usikkert om den noen gang kommer i salg.

Publisert Sist oppdatert

Senere i høst kommer en helt ny Kia Ceed i butikken. Den bytter samtidig navn fra cee'd til Ceed.

Som tidligere vil den også komme som stasjonsvogn og en sportslig 5-dørs GT-utgave.

Men Kia planlegger å bygge enda en utgave av bilen.

Derfor dukket Proceed opp som en konseptbil i Frankfurt for å teste om publikum er klar for en slik bil. Bilen er like lang som en stasjonsvognen men har en elegant kupéform og et stort bagasjerom.

Les også: Kia i Motors tøffeste vintertest

Denne biltypen betegnes ofte som «Shooting Break».

Det er lett å la seg begeistre av utseendet til bilen, men når det kommer til salg av slike biler, så har blant annet Mercedes erfart at kundene ikke akkurat løper og kjøper. Ikke minst fordi den normalt blir litt dyrere enn en vanlig stasjonsvogn.

- Konseptbilen er en dristig og spennende visjon for hvilke modellvarianter som kan komme i neste generasjon av cee'd-familien. Bilen representerer en helt ny karosseritype for Kia, sier Gregory Guillaume som er europeisk designsjef for Kia Motors.

Les også: Vi har kjørt en Kia med Maserati-følelse

Trolig vurderer Kia også å bygge en liten SUV-utgave av Ceed som kan følge opp suksessen til storebror Sportage.

Trolig vil vi få se en designstudie av denne på neste bilutstilling. Også da for å teste publikums reaksjon.

Er det noe dagens bilkjøpere vil ha, så er det SUV. Trenden er den samme over hele Europa.

Valget står altså mellom en nydelig Ceed Shooting Break, som kanskje ikke selger all verden, eller en litt kjedeligere Ceed SUV, som kan bli en storselger.

Vi tipper at valget faller på den siste, men har tatt feil tidligere…