SPENNING: Kia er på gang med en crossover som på papiret ser svært elegant ut. I løpet av året får vi se den i virkeligheten.

Kia Ceed som «crossover»:

Denne idéen blir virkelighet i år

Kia fortsetter å yppe seg mot europeerne. Nå kommer en modell i det aller heftigste segmentet. Ganske sikkert også som ladbar hybrid.

Publisert Sist oppdatert

Kia Ceed er både skapt og produsert i Europa. Modellen ble meget godt mottatt da den kom i fjor – og spesielt stasjonsvognen har fått mye ros av Motor.

Nå har designerne fått frie tøyler til å kna og elte og ikke minst heve modellen ytterligere. Resultatet ser du en skisse av her.

Den formelle lanseringen skjer senere i år.

– Det er en type bil vi føler veldig sterkt fortjener en plass i Ceed-familien. Den vil styrke modellrekken og gjøre den enda mer spennende og attraktiv for europeiske kjøpere. Designet vil skille seg klart fra de andre Ceed-modellene, og dette blir den neste overraskelsen fra Kia, sier sjefsdesigner i Kia i Europa, Gregory Guillaume.

Les også: Se vår test av Kia Ceed – kompaktbilen som truer tyskerne

Fire versjoner

Modellen har et tydelig crossover-design, altså en blanding av SUV og stasjonsvogn.

Tar vi med den lave og sporty stasjonsvognen – kalt ProCeed – som kommer på veiene i disse dager og den mer klassiske kombi- og stasjonsvognen som kom i fjor, så har vi altså fire versjoner av Ceed.

På andre markeder finnes også en sedan.

Mer spennende er det å se hvilke drivlinjer Kia vil tilby.

Den vil neppe bli en elektrisk konkurrent til nesten jevnstore e-Niro, men det er all grunn til å tro at den kommer som ladbar hybrid.

Stasjonsvognen av Ceed er varslet med denne teknologien i løpet av året, så alt bør ligge klart. Skal den lykkes i dette segmentet i Norge, er elektrifisering en forutsetning.