UTEN DIESEL: Neste modell av S60 kommer uten dieselmotor.
UTEN DIESEL: Neste modell av S60 kommer uten dieselmotor.

Lanserer S60 uten diesel:

Nå stenger Volvo diesel-kranen

I vår lanseres den første Volvoen som ikke har dieselmotor. S60 Sedan kommer i én bensinutgave og to plug-in-hybrid-varianter.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringen markerer Volvo Cars langsiktige planer om en fremtid uten den tradisjonelle forbrenningsmotoren, skriver selskapet i en pressemelding.

Den kinesiskeide bilprodusenten annonserte sin elektriske satsning med pauker og basuner for et snaut år siden i det Volvo selv karakteriserer som «den mest omfattende elektrifiseringsstrategien i bilindustrien».

Les også: Første test av Volvo XC40

Volvo var den første tradisjonelle bilprodusenten til å forplikte seg til en slik strategi da den ble annonsert i juli 2017, men senere har mange fulgt i samme retning.

Alle nye Volvo-modeller som lanseres fra og med 2019 vil være tilgjengelig som enten mild bensin hybrid, plug-in bensin hybrid eller batteridrevet elektrisk kjøretøy (ren elbil).

– Fremtiden er elektrisk og vi kommer ikke til å utvikle en ny generasjon dieselmotorer. Vi vil fase ut biler med kun én intern forbrenningsmotor, og tilby bensin hybrid-versjoner i overgangen mens vi beveger oss mot full elektrifisering. Den nye S60 representer det neste steget i den satsingen, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

Les også: Dette kan bli Volvos første helelektriske bil

Volvo Cars kunngjorde i april at helelektriske biler skal utgjøre opp mot 50 prosent av det globale salget innen 2025.  

Nye S60 er en premium mellomstørrelse sedan, basert på Volvos egenutviklede Scalable Product Architecture-plattform (SPA). SPA er benyttet i de nye bilene i 60- og 90-serien. S60 vil i utgangspunktet bli produsert med et spekter av Drive-E bensin motorer med fire sylindere, samt to plug-in hybridvarianter med bensinmotor, heter det i en pressemelding.

Mild hybrid-versjon kommer også til neste år.

Produksjonen av nye S60 begynner til høsten på Volvo Cars sitt nye produksjonsanlegg utenfor Charleston i Sør-Carolina, USA. Anlegget blir det eneste anlegget som produserer nye S60. Den amerikansk-produserte Volvo S60 vil bli solgt på det amerikanske markedet og eksportert til resten av verden for salg.

Les også: Tror hver femte Volvo-kunde vil abonnere