MADE IN THE USA: «Our love runs deep like a Chevy», heter det i sangen. Nå kan Volvo-eiere nynne til det samme refrenget med nye S60. Foto: Volvo Cars

Nå kommer nye Volvo S60:

Av amerikanere, for amerikanere

Her er den første Volvo-bilen som ikke blir laget i en dieselvariant. S60 er også den første Volvo som er laget i USA.

Publisert Sist oppdatert

Som sportssedan i mellomklassen er ikke S60 en bil som får europeiske bilkjøpere til å storme i retning nærmeste Volvo-forhandler.

S60 er laget for verdens to største sedan-markeder, det amerikanske og det kinesiske.

– Nye S60 er en av de mest spennende bilene Volvo noen gang har laget. Det er en bil for den som er skikkelig glad i å kjøre bil. S60 gir oss vekstmuligheter og en sterk posisjon i det amerikanske og kinesiske sedanmarkedet, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars, i en pressemelding.

Les også: V60 er en lekker erstatning

I 2017 var Volvo den første globale bilprodusenten som offentliggjorde at alle nye bilmodeller fra Volvo ville elektrifiseres fra 2019, og S60 er altså første modell som ikke kommer med dieselmotor overhodet.

S60 kommer med to plug-in hybrid bensinmotorer i 2019:

T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid som genererer 340 hestekrefter og T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid som leverer 390 hestekrefter. Volvo T5 FWD automat bensinmotor er tilgjengelig i S60 fra lansering.

Les også: Denne Volvoen er et lite stykke Norge

I Europa blir de første 300 S60 bilene tilgjengelig for kunder via Care by Volvo. Care by Volvo er Volvo Cars abonnementstjeneste som tilbyr kundene tilgang til bilen mot en fast månedlig sum, uten noen form for nedbetaling.

Bilen er bygget som samme SPA-plattform som de øvrige bilene i 60- og 90-serien, og kommer med hele arsenalet av sikkerhetsutstyr som de andre nybilene i disse seriene.

Les også: Tror annenhver solgte Volvo vil være elektrisk

RETT FRA FABRIKKEN: S60 er første Volvo «made in USA», nærmere bestemt ved selskapets nye fabrikk i Charleston, South Carolina