MOT NORMALT: Markedssjef Jürgen Stackmann i VW mener vi vil se en normalisert markedssituasjon om noen måneder. Foto: VAG
MOT NORMALT: Markedssjef Jürgen Stackmann i VW mener vi vil se en normalisert markedssituasjon om noen måneder. Foto: VAG

Volkswagen om bilmarkedet:

– Vil normaliseres til sommeren

Jürgen Stackmann, salgs- og markedssjef for Volkswagen, sier i et intervju at han forventer bilmarkedet i Tyskland vender tilbake til det normale i løpet av sommeren.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: VW mener dagens situasjon ikke kan vare over sommeren.

Nylig var VW tvunget til å avbryte produksjonen på grunn av koronavirus-pandemien.

– Vi går ut fra at Tyskland vil være i normal gjenge til sommeren, sier Stackmann til avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung fra sitt hjemmekontor, men legger til at han ikke med det mener at det forventes at viruset forsvinner.

– Stansen kan ikke vare lenger enn til sommeren, sier han.

Første lyspunkter

– Samfunnet og økonomien vil ikke tåle det. Vi må lære å leve med viruset, sier Stackmann.

Og de første lyspunktene er der:

Stackmann påpeker at situasjonen i det kinesiske markedet er på bedringens vei. Som  andre bilprodusenter har Volkswagen startet opp produksjonen igjen i Kina.

Videre forteller markedssjefen at VW skal etablere nye regler for produksjonslinjene slik at arbeiderne holder god avstand til hverandre.

– Noe av det vi har lært av krisen er at vi må investere mer i netthandel. VW har fra før satt i gang med bilhandel over nettet; dette skal nå skaleres opp, sier Stackmann.