DYRT: Tusenvis av nordmenn kjøper VW Golf. Men ikke ødelegg felgene. Nye originale koster skjorta. Foto: VW
DYRT: Tusenvis av nordmenn kjøper VW Golf. Men ikke ødelegg felgene. Nye originale koster skjorta. Foto: VW

Prissjokk på originale VW-felger:

Så stor prisforskjell er det på felger

Et ekstra felgsett til Golf koster over 30 000 kroner hos Møller. Hos dekkforhandler koster fire komplette hjul med felg og dekk bare en fjerdedel.

Publisert Sist oppdatert

«Huff», skriver en leser i en epost til Motor etter at han har sjekket pris på nye originalfelger til sin Volkswagen Golf hybrid.

Han ødela den ene felgen. Bilselgeren – Møller bil – skal ha 7800 kroner for én ny felg, 31.000 kroner for fire.

– Jeg sjekket også prisen hos et dekkfirma. Der fikk jeg fire komplette hjul med dekk og felg for samme pris som jeg må betale for én felg hos Møller, forteller Golf-eieren oppgitt.

Les også: Her er bilnyhetene i 2018!

Bare 2500 for elbiler

Det er lett å få prissjokk på reservedeler. Tidligere i høst fortalte Motor om høye delepriser på populære Mitsubishi Outlander.

Nå kan vi fortelle at enda mer populære Golf også har høye delepriser. Motor får bekreftet samme pris hos Møller som den oppgitte Golf-eieren fikk.

– Det stemmer. 7800 kroner inkludert moms. Det er høye priser, vedgår mannen vi snakker med på delelageret på den aktuelle Møller-butikken i Oppland.

Han kan også opplyse at det er mye lavere priser på felger til elbiler.

Mens Møller for den aktuelle Golf-modellen tar 7800 kroner for felger til hybridmodeller og biler som går på bensin og diesel, koster de samme felgene bare 2500 kroner for elbiler. Det er bare en tredel av prisen. 

Les også: Her er Motors store vinterdekktest 

– Forskjellig prisstruktur

Ved kjøp av ny Golf koster vinterhjul med felg 13 000 kroner før eventuelle rabatter hos Møller. Omtrent samme pris er det for de fleste bilmodeller.

– Hvorfor koster da et ekstra felgsett kjøpt i ettertid så mye mer?

– Det er to forskjellige produktlinjer med forskjellig prisstruktur. Den originale felgen er å betrakte som en reservedel, i motsetning til våre tilbehørsfelger som har betraktelig lavere pris, sier kommunikasjonssjef Anita Svanes hos Møller mobility group (tidligere Møller-gruppen). 

Motor har tidligere fortalt hvor mye det er mulig å spare på nye dekk, selv i Oslo med sterk konkurranse. Det skilte 2500 kroner på prisen for fire sommerdekk til en Audi A4.

Les også: Test av Golf stasjonsvogn