AMERICAN STYLE: Hvis samferdselsministeren får det som han vil, kan du få skilter i amerikansk størrelse på bilen din fra våren 2020. Foto: Samferdselsdepartementet

Vegdirektoratet åpner for nye bilskilter:

Snart kan du få amerikanske skilter på bilen

Life is a highway, og skal du virkelig kjøre «the American Way» i Norge kan du glede deg over at du sannsynligvis kan få amerikanske skilter på bilen din snart.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: For to år siden kunne man få personlige bilskilt på bilen. Nå kan entusiaster snart også få amerikanske skilter.

– Bilentusiastene har etterspurt det lenge, derfor foreslår vi nå å gjøre det mulig å bruke bilskilter med amerikansk størrelse i Norge, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Det betyr at Vegdirektoratet har sendt på høring et forslag om å tillate bilskilter med amerikansk størrelse, det de kaller «US-skilt».

Størrelsen på disse skiltene er 30,38 x 15,36 centimeter og med bokstaver og tall plassert på to rader.

Skiltene er tenkt brukt på biler som er utformet sånn at det er vanskelig å montere og bruke de vanlige store nummerskiltene, men også på biler hvor de små nummerplatene som er tilgjengelige i dag ikke «passer».

For eksempel på typisk amerikanske biler.

– Å ha bil som hobby skal ikke straffes, vi skal legge til rette for det, sier samferdselsministeren.

Les også: Dette beistet har vært USAs mest solgte bil i nesten 40 år

Få skiltene i posten

Samtidig som du kan få skikkelig amcar-følelse på bilen din, foreslås det også at det skal bli enklere å skaffe seg nye skilt på bilen.

Som eier skal du slippe å møte opp på trafikkstasjonen for å hente bilskiltene.

De skal kunne sendes i posten, og det foreslås at man fjerner kravet om at bilen må vises fram på trafikkstasjonen for å få godkjent bruk av de amerikanske skiltene.

Det er bileieren selv som må bestille skiltene fra bilskiltprodusenten, både ved førstegangsregistrering i Norge og ved bytte fra et vanlig bilskilt.

Høringsfristen er 22. november, og hvis forslaget går gjennom vil det være mulig å bestille skiltene fra våren 2020.

Les også: Land Rover Discovery Sport blir småelektrisk