BESTE BILTUR: Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal er kåret til den beste bilturen i Europa av TomTom. Her ved Storseisundbrua på Nasjonal Turistveg. Foto: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
BESTE BILTUR: Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal er kåret til den beste bilturen i Europa av TomTom. Her ved Storseisundbrua på Nasjonal Turistveg. Foto: Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Kårer de 25 beste

Atlanterhavsveien er Europas beste biltur

Atlanterhavsveien fra Bud i Fræna til Kårvåg i Averøy er kåret til den beste veien i Europa for en biltur i sommer. Trollstigen er med blant de fem beste fjellveiene.

Publisert

Les også: Norges beste utsikter.

Det er navigasjonsforetaket TomTom som har utarbeidet lister over de beste bilveiene i Europa. Ut fra en formel der blant annet rasteplasser, utsikt og vær er regnet inn, kommer altså Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal ut helt på topp, foran kystveien ved Estoril i Portugal og området rundt Comosjøen i Italia.

I under-kategoriene er det listet opp 25 veien i fem forskjellige kategorier som ifølge TomTom skal være de beste. I kategorien fjellveier, er altså Trollstsigen blant de fem beste. Bortsett fra Marguerite-veieni Danmark, er dette de eneste Nordiske veiene blant de 25.

Utsikten er ett av kriteriene som ligger til grunn for formelen som er grunnlaget for kåringen. Ifølge TomTom sier hele 70 prosent av bilistene på ferie at landskapet og utsikten er viktigste faktor for en god opplevelse.

Les også: Ti trivelige steder å overnatte i Norge

At veiene er sikre er en annen faktor mange bilister setter pris på. Rundt 20 prosent av de ferie-bilistene som selskapet har intervjuet, sier att de setter pris på en vei med god oversikt og ikke alt for mange svinger. De setter også pris på at trafikken er ganske liten, for at ferieturen skal bli avslappende. Gode og ryddige rasteplasser med fin utsikt og bra vær er også på listen over det de spurte feriebilistene setter mest pris på. Og hva er så definisjonen på bra vær? Passe varmt med en lett bris, skal vi tro de spurte.

 De fem beste bilturene i sommer ifølge TomTom

Atlanterhavsveien, Norge Kystveien ved Estoril, Portugal Comosjøen, Italia Peloponnes, Hellas North Coast 500-veien, Skottland