Et moderne glassbygg som inneholder restaurant og ligger rett på stranden. Mennesker sitter i kveldsmørke utenfor.
STOKKØYA SJØSENTER: Moderne og helt spesielt er strandbaren og hyttene som leies ut til overnatting rett på stranden på kysten av Sør-Trøndelag. Foto: Christian Houge
Stopp langs veien

10 trivelige overnattinger

Spøkelser, klosterruiner og hjemmebrygget øl - la overnattingen bli til en opplevelse i seg selv.

Del denne artikkelen

1. HOTEL UNION i Øye har Sunnmørsalpene som nærmeste nabo. Med rom hvor både keiser og spøkelse har bodd, er du sikret et spennende opphold. 

2. STORJORD HOTEL i Saltdal i Nordland, er et av Norges minste. Det har bare fem rom, men er en svært sjarmerende plass i mektige omgivelser. 

3. SÆTERSTAD GÅRD i Hattfjelldal i Nordland, byr på både kortreist og eksklusiv mat fra egen produksjon. Turen inn langs Røssvatn er et himmelsk sidesprang. 

4. MALANGEN BRYGGER ved den mektige Balsfjorden i Troms er en dristig og flott nysatsning på god mat i eksklusive omgivelser og til vettuge priser. 

5. KULTURSTUA I RO i Vestre Gausdal i Oppland, er en gammel fjellgård hvor de gode, hjemmelagede måltidene serveres med historier om mattradisjon. 

To bilder ligger ved siden av hverandre. Bildet til venstre viser det gamle trehotellet Walaker med utgang til hagen og store grønne trær. Bildet til høyre er tatt i hagen til hotellet. Fire kurvstoler står rundt et bord i gresset med utsikt mot fjorden.  NORGES ELDSTE: Walaker hotell i Solvorn i Sogn og Fjordane har vært i familien siden 1640. Hagen ligger idyllisk til ned mot Lusterfjorden, og det er galleri i en gammel driftsbygning. Foto: Pia Strømstad

6. STOKKØYA SJØSENTER i Åfjord i Sør-Trøndelag, ligger ved en av de flotteste strendene i Midt-Norge og er et meget moderne og trivelig sted. 

7. VÆRLANDET GJESTEHAMN i Askvoll i Sogn og Fjordane, serverer maten nesten rett fra havet og lokker stadig flere, også bilturister, til en fantastisk øyopplevelse. 

8. KVIPT GJESTEGÅRD i Fyresdal i Telemark, byr både fotturister og bilturister velkomne til sitt pietetsfullt restaurerte gårdsanlegg og gode hjemmelagede mat. 

9. WALAKER HOTELL i Luster i Sogn og Fjordane, er Norges eldste, men klarer å kombinere både tradisjoner og nytenkning i naturskjønne omgivelser. 

10. KLOSTERGÅRDEN PÅ TAUTRA i Frosta i Nord-Trøndelag, tilbyr tradisjonsmat, et utall hjemmelagde ølsorter, gårdsbutikk og stilfull overnatting like ved klosterruiner fra middelalderen.