KONSEPT: Her er konseptmodellen av Audis hydrogenbil – h-tron. Foto: Peter Raaum

Audi trapper opp satsing:

Hydrogenbil klar i løpet av året

Audi har varslet 30 elbiler innen 2025. Nå annonserer Audi-sjef Bram Schot at selskapet også vil trappe opp hydrogen-satsingen kraftig.

Publisert Sist oppdatert

Nesten alle merkene i VAG-konsernet har varslet at de kommer med et knippe elektrifiserte biler de neste årene, men bare Audi har flagget utvikling av hydrogenmodeller.

– Hyundai og Toyota har fått til mye på hydrogen allerede. Jeg mener at vi på europeisk side nå må trappe kraftig opp utviklingen på dette feltet, sier Schot som mener at begrensningene på råmaterialer til batterier vil tvinge bilprodusentene til å tenke alvorlig på hydrogen som alternativ.

Les også: Audi i hydrogensamarbeid med Hyundai

Prototyp i 2019

– Vi har vedtatt å øke investeringene, putte på flere folk, og vise tydeligere at vi faktisk ønsker å få opp farten på dette området, sier Schot – uten å være konkret på hva satsingen skal innebære i kroner og øre.

Audi skal ha en prototyp av hydrogenbilen på veien i løpet av året, og planlegger for produksjon i et begrenset volum i 2021.

Schot anslår at selskapet vil ha hydrogenbiler i ordinær produksjon på andre halvdel av 2020-tallet.

Audi-representanter understreker at hydrogen-investeringene ikke skal gå på bekostning at den satsingen som er i gang med batterielektriske biler. Audi har annonsert at de trapper opp elektrifiseringen på bred front – med 12 helelektriske modeller innen 2025.

Les også: Lover trygghet for hydrogenkjøperne