Bil på vei
ØKNING: Det er atskillig mindre trafikk i de store byene som følge av koronaepidemien. Likevel mistet like mange trafikanter livet i mars i år som i fjor.
Nitriste ulykkestall hittil i år:

50 prosent flere drepte i trafikken første kvartal

24 personer mistet livet langs norske veier i årets tre første måneder. Det er åtte flere enn i samme periode i fjor. 20 menn og fire kvinner har omkommet i trafikken så langt i år.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Nye tall viser en overraskende trend for alvorlige trafikkulykker.

I mars mistet sju personer livet på norske veier. Det er like mange som i mars i fjor. 

Fire mistet livet i møteulykker, mens tre døde i singelulykker. Alle var menn.

Koronaepidemien har ført at trafikken i de store byene er redusert med nær 40 prosent i forhold til ukene i forkant. Det har likevel ikke påvirket dødstallene i trafikken.

– De alvorligste ulykkene har ofte sammenheng med høy fart, rus og manglende oppmerksomhet. Det kan faktisk hende at disse risikofaktorene blir mer fremtredende når trafikkmengden blir mindre, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Fire av de omkomne var bilførere, én var passasjer, mens to var syklister.

– Tallene for 2020 er så langt alvorlig høye, og vi må jobbe hardt for at ulykkestallene skal bli lavere enn i 2019. Det krever innsats fra alle aktører og bevissthet hos alle trafikanter, påpeker Johansen.

(©NTB)

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.