LOKALKJENT.NO: NAF lanserer nå en ny nettjeneste som skal gjøre det lettere for deg å finne de lokale perlene langs veien. Foto: Skjermdump lokalkjent.no

Ny NAF-tjeneste gir deg tips til opplevelser:

Bli lokalkjent med Veibokas digitale følgesvenn

Er du en badenymfe, skal du på guttetur, eller er du spesielt opptatt av villmarksliv eller arkitektur? NAFs nye nettjeneste Lokalkjent.no hjelper deg med å finne de lokale perlene langs veien.

Publisert Sist oppdatert

Mange har et nært forhold til NAFs veibok. Nå har Veiboka fått en digital følgesvenn.

Lokalkjent.no finner du små og store opplevelser langs veien ­– alt fra aktiviteter, spisesteder, utsiktspunkter og overnattingssteder.

– Vi er forkjempere for de små, lokale og unike opplevelsene langs veien. For oss handler det om å finne de ekte og uforglemmelige opplevelsene, det lokale, genuine og vakre, og presentere dem på en god måte for deg som skal ut og kjøre.

Det sier Martin Blikstad, leder for NAF Lokalkjent, og Kenneth Nordheim som er partneransvarlig.

Les også: Her er Norges 12 beste veikroer

LOKALKJENTE: Martin Blikstad (t.v.) og Kenneth Nordheim leter frem stadig nye perler langs veien.

Oppdateres fortløpende

Den nye tjenesten ble lansert 5. juli og dekker aktiviteter og opplevelser over hele landet – og den oppdateres fortløpende.

Opplevelsene spenner over hele fjøla. For at du som er ute på veien skal finne noe som passer nettopp for deg, er alle opplevelsene merket med kategorier.

Da handler det om alt fra Gutta boys og Badenymfe til Gårdsliv, Villmarksliv og Lokal mat og drikke.

– Jeg får lyst til å reise til alle stedene du finner på Lokalkjent, men jeg er spesielt glad i gamle hus, sier Kenneth Nordheim.

– Så hvis jeg måtte velge noe, synes jeg Sevletunet i Rødberg i Buskerud er veldig fint. Men selv om vi har fokus på de små perlene så har vi også en god miks av både store og små opplevelser.

Han trekker frem Bjørneparken i Flå i Buskerud. 

– Det er en av de større aktørene, som jeg synes er veldig fascinerende og naturlig å løfte fram. 

Les også: Sjekk sykkelstativene du absolutt bør styre unna

SMÅ OG STORE PERLER: Sevletunet (øverst) og Bjørneparken er to av mange attraksjoner det kan være verdt å besøke i sommer.

Moskus-favoritt

Martin Blikstads favoritt er Kongsvold Fjellstue på Dovrefjell i Trøndelag. 

– Det er det eneste stedet i Norge som har moskus på menyen hele året. Der får du fantastisk mat på et utrolig koselig sted.

De to understreker at Lokalkjent kjennetegnes av de små og unike perlene som mange ikke ville ha kommet over ellers.

– Vi vil gjerne trekke folk bort fra hovedveiene og i stedet oppleve hyggelige omveier og gode opplevelser langs de mindre veiene. Dette er steder, aktiviteter og opplevelser som kan gjøre bilturen mer interessant.