PÅSKEBUDSKAP: Finansminister Siv Jensen (f.v.), statsminister Erna Solberg, Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide flankerer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (midten) som sier ny NTP kommer før påske.

VARSLER ENIGHET OM NASJONAL TRANSPORTPLAN

– Vi skal bygge landet

Regjeringen bekreftet torsdag at Nasjonal Transportplan 2018-2029 legges fram før påske. – Vi skal bygge landet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Publisert Sist oppdatert

Statsråden hadde mobilisert lederne i alle de fire samarbeidspartiene til et orienteringsmøte med pressen torsdag, en mildt sagt uvanlig markering av framdriften i arbeidet med en revidert transportplan.

Med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen tilstede kunne Solvik-Olsen bekrefte at de fire samarbeidspartiene er enige om hovedprioriteringene i neste NTP.

– Vi legger frem ny transportplan før påske. Den vil bety en bedre reisehverdag for veldig mange, økt konkurransekraft for næringslivet, samtidig som den vil bidra til det grønne skiftet, opplyste Solvik-Olsen.

En endelig dato for fremleggelsen er ikke bekreftet, men 31. mars har versert som en mulig dato.

Les mer om Nasjonal Transportplan på NTPs hjemmeside.

NTP presenterer regjeringens transportpolitikk. Planen revideres hvert fjerde år, og skal i vår legges fram for femte gang.

Du finner gjeldende NTP her, for perioden 2014-23.

Det har vært frisk strøm av lekkasjer fra den kommende transportplanen, naturlig nok med særlig oppmerksomhet om sakene som samarbeidspartiene er enige om. Togsatsningen er sentralt blant disse punktene. Ny togtunnel under Oslo, utbygging av hele InterCity-nettet, og sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen nevnes blant momentene hvor det skal være enighet.

– NAF ønsker togsatsningen velkommen, men det er helheten i NTP som er viktig, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.