LUKSUS: VW Arteon er for dem som synes Passat blir for kjedelig ....og billig. Foto: Rune Korsvoll
LUKSUS: VW Arteon er for dem som synes Passat blir for kjedelig ....og billig. Foto: Rune Korsvoll

BILUTSTILLINGEN I GENÈVE

Volkswagen nye luksusbil blir ingen storselger

VW nye luksusbil heter Arteon, har verdenspremiere på Genève-utstillingen og kommer til landet i løpet av sommeren. For første gang på lenge kan vi slå fast at VW kommer med en bil som ikke blir en storselger i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Prisen på Arteon blir ikke hårreisende. Rundt 500.000 kroner for en bra utstyrt utgave med en 150 hesters bensinmotor under panseret.

Bilen er ti centimeter lenger enn VW Passat, har svært god innvendig plass, et elegant utseende og utstyr som normalt hører hjemme i biler fra luksus-klassen. Sånn sett burde den kunne være spennende for mange.

Les også: Dette er VWs nye, elektriske folkevogn

– Nordmenn har aldri vært spesielt begeistret for sedan-biler. Derfor regner vi med å selge rundt 300 Arteon i året, sier den norske VW-sjefen Kai Robert Solheim til motor.no.

Toppmodellen har en 280 hesters bensinmotor under panseret, DSG automatgir og firehjulstrekk som standard. Da snakker vi ikke lenger om en halv million kroner, men minst et par hundre tusen mer.

Les også: VWs nye minibuss blir elektrisk og selvkjørende

…men denne er for storfamilien

I november kommer VW Tiguan i en utgave for store familier. Tiguan Allspace kommer til Norge med sju seter, firehjulstrekk og automatgir som standard.

Når de bakerste setene ikke er i bruk, kan de foldes ned i gulvet slik at du får et stort bagasjerom på 700 liter. Allspace er 21 centimeter lenger enn en vanlig Tiguan og kommer til å koste fra i underkant av 600.000 kroner i den nevnte utgaven med 150 hesters bensinmotor.