EN GOD PAUSE: Det er ikke likegyldig hvor du stopper for å spise og hente energi når du er ute og kjører. Sanngrund langs E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus, vant Årets veimat 2018. Foto: Mette Randem

Ikke gå i fella:

Nå kommer årets veimat-tester

Hvert år spiser vi i Motor bokstavelig talt hundrevis av måltider på veikroer over hele landet for å gi deg tips om hvor du bør stoppe – og hvilke kroer du bør la passere. I ukene framover publiserer vi fortløpende årets tester.

Publisert Sist oppdatert

Ingen i Norge tester veimat like grundig som det Motor gjør.

I fire år har vi kjørt langs alle Europa-veiene og flere av de mest trafikkerte riksveiene i landet.

Les også: Dette er Norges 10 beste veikroer

Vi har sjekket og spist på rundt 100 steder, og i løpet av de fire årene vi har kjørt Norge på kryss og tvers er de fleste av veikroene blitt testet gjentatte ganger.

I påsken 2019 begynner vi å publisere årets ferske tester.

Vinneren og de ti beste veimatstedene i Norge 2019 kårer vi i magasinet Motor som kommer 13. juni, i god tid før mange av oss skal kjøre på sommerferie i det langstrakte landet vårt.

Les også: Er dette Norges fem dårligste veikroer?

Hva er viktigst for deg?

Det å ta seg en pause når man skal kjøre langt og å spise noe som faktisk gjør deg våken og opplagt, er viktig for trafikksikkerheten og for trivselen. Derfor tar vi i Motor veimaten så seriøst.

Når du må betale rundt 200 kroner for en rett, fortjener du å få noe som både er godt og vellaget, du fortjener god service og at det er rent og skikkelig.

Det kan være flere grunner til at du stopper på en veikro. Noen vil spise billig. Andre vil spise godt. Noen er opptatt av lademuligheter, eller skal bare innom for en kaffe og is kanskje? 

Derfor tester vi 10 ulike kategorier som tilsammen gir en poengsum som sier noe om helheten.

SÅ LEKKER KAN VEIMAT VÆRE: Vi synes det er et pluss at det er fisk og grønnsaker på menyen. På Sanngrund er ovnsbakt ørret blitt bestselgeren. Foto: Mette Randem

Dette er vinnerne

At veimat engasjerer er det ingen tvil om. I fire år har vi kåret en vinner – den nordligste i Varanger i Finnmark og den sørligste på Skarnes ikke langt fra Gardermoen.

Hvert år har vinneren opplevd at besøkstallene øker. Folk vil gjerne teste de beste, og de vil vite at når de stopper, så får de en god opplevelse.

Akkurat som de fortjener å vite at et spisested ikke er verdt pengene.

Vinneren 2018: I år har de løftet den gode smaken enda et hakk!

Vinneren 2017: Å komme inn på det hyggelige tunet er som en åpenbaring 

Vinneren 2016: På et kjøpesenter får du en veimatopplevelse i særklasse

Vinneren 2015: Stedet holder fortsatt koken med utmerket italiensk mat 

Les også: Her lader du bilen mens du spiser godt